A mânca este o ştiinţă … dar necesită şi talent şi determinare şi foaaarte mult studiu…

Cabinetul  Nutrigo – vă scuteşte de toate şi vă dă pe tavă, scurt şi la obiect, cele mai faine baiţuri pe care le-a experimentat Nutria Ionut Ignat.

Nu uitaţi însă: de gustibus non disputandum – aşa că fiecare, dupa preferinte…

3 tipuri de carne la bait (lasat cu 8 ore inainte) şi a 4-a mai specială

  1. Carne de miel: pătrunjel, ceapă roşie, ceapă verde, sumac, mentă, sare, piper, zatar, apă minerală şi cardamom. Vin alb parfumat: tămâioasă românească sau muscat otonel.

  2. Piept de pui sau curcan cu scortişoară, coriandru, boabe de mustar, dafin, cuişoare, piper, cardamom si ananas. Folosim ananasul deoarece conţine o enzimă digestivă numită bromelaină care “afectează” carnea de pui într-un mod foarte plăcut.

  3. Carne de porc marinată cu kiwi, ulei de masline, boia, mentă, cimbru şi sumac. Dacă o vrei mai exotică, foloseşte în loc de cimbru – garam massala. Folosim kiwi, deoarece conţine un alt tip de enzimă care descompune proteina colagen din carnea de porc şi o face FOARTE fragedă (nu marinaţi mai mult de 2 ore cu kiwi – se va destrăma carnea în franjuri pe grătar).

  4. Pentru vită – să nu vă pună ăl negru şi întunecat să folosiţi nimic altceva decât sare mare, ulei de măsline şi piper pârlită pe grill încins, de fontă preferabil dacă nu eşti la grătar… altfel este sacrilegiu! Şi când faceţi un steak de vită – e o zi specială – caută un steak fain, de calitate (în Iaşi – evident Meat Concept Store ne aprovizionează) – dacă e talpă şi are nevoie de baiţ, mai bine papi o salată…

    Ca sosuri pentru vită vă recomand fie un bbq de casă cu miere de albine şi sare de fum cu roşii uscate la soare, fie un sos smântânit cu hrean şi ceva oregano… dacă vă place mai fresh, faceţi uz de mentă liniştiţi… Urban v-aş recomanda direct să spuneţi Doamne fereste… ce steak a ieşit! 

Pregăteşte steakăreala din timp … religios, cu preludiu de mângâiere fină cu ulei de măsline extravirgin, relaxează cărniţa cu vinuri vechi şi aromate, cu masaj ferm cu sare de Himalaya – să se relaxeze ţesutul muscular şi cu o baie plină de mirodenii savuroase să se îmbibe în textură. Nu te grăbi, fii obsesiv-compulsiv… şi cu cât o tratezi ca pe o regină înainte, cu atât te va trata şi ea ca pe un rege la o masă regească.

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939

Consiliere On-Line de Alimentație Echilibrată