Astăzi ne “luăm” de cacao…Și pentru că este atât de cunoscută și răspândită ne trebuie informații de la surse respectabile, veritabile și credibile.

Așa că am preluat un set de studii făcute de Harvard(sper că vă încântă alegerea mea în materie de notorietate), între anii 2010-2011, 21 la număr, pe un eșantion de 2575 de participanți sub conducerea lui Eric L. Ding, PhD de la Harvard Medical School.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate, analizate și validate în cadrul Sesiunii științifice de la American Heart Association’s Nutrition, Physical Activity and Metabolism/Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention, intre 22-25 martie 2011 şi un studiu efectuat într-o ţară unde consumul de cacao este foarte frecvent: http://ugspace.ug.edu.gh/handle/123456789/5277

Rezultatele studiului:

  1. Scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge

  2. Scăderea colesterolui rău LDL și creșterea celui bun HDL

  3. Prezența flavonoizilor ca antioxidanți asistă reducerea drastică a radicalor liberi

  4. Reglarea rezistenței la hormonul numit insulină eliberat de pancreas care se ocupă de controlul glucozei din sânge

  5. Scăderea nivelului de trigliceride în cadrul persoanelor obeze din studiu

  6. Excelente influențe la nivel psihic în rândul participanților la studiu.

Cacao