Dragi cititori, înainte de a discuta capcanele din etichete trebuie să menționez că timpul, în momentul în care dorim să efectuăm o reducere de greutate, prin reducerea ţesutului adipos excesiv, scădem aportul de carbohidraţi din alimentaţie, expres a celor rafinaţi şi mai specific scădem Zahărul (aceasta este de principiu recomandarea bazică dată de orice medic, nutriţionist, dietetician, health coach sau chiar şi antrenor personal). “Marele alb”, după cum îl numesc la Nutrigo, este MULT mai nociv pentru organism decât maiestuasa creatură oceanică care-i poarta numele…

Zis şi făcut- am redus Zahărul şi nu scădem în greutate…. chiar din contra- avem o tendinţă uşor crescătoare. DE CE?

Capcanele din etichete

Problema apare la cumpărături: citim o etichetă pe care nu găsim zahăr şi fericiţi achiziţionăm produsul cu inima şi sufletul împăcat. MAI MULT: pentru că “nu am cumpărat nimic cu zahăr”, ne permitem chiar să ridicăm puţintel porţiile – pentru că sunt fără zahăr produsele achiziţionate!

2 PROBLEME GRAVE OMISE sau Capcanele din etichete

  1. Există peste 60 de denumiri înregistrate oficial pentru zahăr și înlocuitori de zahăr, așa că se poate să fie dificil să îi depistezi corect, mai ales dacă nu au nume care îți sună cunoscut, cum este „sirop de porumb bogat în fructoză”, de exemplu. Uită-te cu atenție după cuvinte ca fructoză, îndulcitor, zaharoză, sucroză, sorbitol, manitol, xilitol, isomalt, lactitol, malitol.Noi ne dorim sa reducem nivelul de carbohidrati rafinati in corp pentru a creste sensibilitatea la insulina si a reduce nivelul caloric zilnic prin eliminarea zaharului si achizitionam produse cu o componenta similara zaharului cu acelasi IG si aprox acelasi nivel caloric. DECI: BUBA!
  1. Cumpărăm de la raionul de “produse dietetice” şi deşi pe nici o etichetă nu găsim zahăr sau înlocuitor de zahăr – omitem să citim partea cu numărul de carbohidraţi şi/sau numărul caloric total foarte crescut, de obicei. Trebuie să reţinem dragi cititori că, reducerea de ţesut adipos excesiv se efectuează printr-un regim hipo-caloric ce crează un deficit caloric, obligând corpul să folosească “resursele” stocate- mai precis, ţesutul adipos! Achiziţionarea alimentelor de la secţia produse dietetice- nu implică nici pe departe acest fapt şi totul se rezuma tot la deficitul caloric creat. Matematică pură!

Cabinetul de nutriție și dietetică NutriGo recomandă călduros ca produs similar, cu aceeaşi textură şi gust,  dulcele natural din stevie de la Sweeteria.

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939