Nu ştiu dacă aţi auzit vreodată de „cheesesteaks”- dar fără griji, vă învaţă Nutria tot ce trebuie să ştiţi. Reţeta, este originară din zona Philly, US şi constă în strips de vită, porc sau pui, la grătar, cu un sos la alegere şi topingg-uri de legume. Deasupra se adaugă, de obicei provolone şi se repune la cuptor toată treaba în nişte păine gen baghetă…

Acu toată afacerea nu este neapărat super sănătoasă- ci mai mult bate înspre fast food- daaar, cu căteva twick-uri nutriţioniste- reuşim să corectăm problema (măcar în esenţă).
1. Folosim pâine integrală de secară cu seminţe sau pâine cu maia de la Alina – Imiplace painea cu maia !!!
2. Steak-urile le pârlim pe grătar, stropite cu puţin ulei presat la rece de floarea soarelui (Muuulţumim că exişti Genoveva – Prodsor Romania)
3. Adăugăm salată din abundenţă să uşurăm treaba de a doua zi 😉
4. Folosim legume bune bune (de la biensur Claudiu Verde Bun) Varianta veggie- cuprinde şi ciupercuţe, roşii şi ceapă călite puţin în uleiul sus menţionat.
5. Nu folosim brânză procesată- dar putem să apelăm cu încredere la Irina şi Ferma Caprele Irinucãi
6. Presărăm cu câteva seminţe de in(pentru tranzit) şi oregano de la prietenii nostri Spiridusi Din Casuta Naturii aka www.casutanaturii.ro .
7. În loc de sos comercial folosim podoaba culinară urbană de la Doamne Fereste.
9. Cărniţa de la Meat Concept Store – ce fac baieţii ăia acolo este mirobolant de-a dreptul.
10. Pentru ceva mai special putem încerca şi nişte peşte de la Afumatoarea Valeputna.
11. Mâncăm în prima parte a zilei (până în ora 16.00) ca să beneficiem de toată energia rezultată până la ora de culcare.
12. Mai facem şi o plimbare lejeră după – pentru siestă!

Păi şi cam asta e- Nah! Acu poftă să aveţi! 😛 Dacă vreţi şi un super desert aferent acestui festin vi-l face Cu mare drag, Anca.(ştiu că fac postul ăsta şi abia am mâncat şi am stomacul în plămâni-dar prăji aia cu nucă de la Ziua Sănătoasă făcută de Anca- e beyond madness!- drulling with a full stomach!)

Amu’ voi ştiţi că noi nu prea cu publicitatea- dar după Ziua Sănătoasă 3 unde am avut ocazia să le „ciupim” pe toate- am căpătat încredere în recomandări!

Îmi cer mii de scuze pentru stalkerii (urmăritorii) care nu sunt din Iaşi (localitatea de baştină Nutrigo). Dar, dacă sunteţi adepţi împământeniţi ai alimentaţiei sănătoase, indiferent de unde sunteţi – sunt convins că stiţi cotloanele cele mai indicate pentru ingrediente de calitate în bucătăreala. Nah spor acu şi poftă să aveţi!

13403227_1129235333803272_2929629316890997694_o 13346169_1129238020469670_8420702965514962497_o