Ieri am fost în vizită la prietenii noştri Spiriduşi din Căsuţa Naturii şi am cumpărat câteva bunătăţi după care – ne-am vegetarianit puţin …. cam cât se poate de proteic cu infimă cuviinţă.
Chilli de Linte roşie cu soia şi legume mexicane
Se hidratează şi ulterior se fierbe lintea ( în cazul nostru am folosit linte roşie). Se căleşte ceapa roşie cu puţin usturoi şi vreo 3 tipuri de ardei gras şi 2 tipuri de ardei iute – în ulei de floarea Soarelui presat la rece (Zorian de la Prodsor). Se condimentează abundent cu turmeric, chilli, curry şi piper cayenne (Solaris) , se adaugă o sare Bio foarte faină de la Sonnentor cu 12 ierburi, Green Sugar pentru savoarea dulceagă şi accentuarea capsaicinei şi noi am pus pentru extra-super-mega-ultra taste şi muştar de la Doamne Fereşte. Legumele mexicane s-au adăugat excelent peste corola de arome cu îmbinare aztecă – ca şi ediţia de muştăreală a la Doamne Fereşte!
Am adăugat şi câte bucăţi decente de soia ne-modificată – drese separat bineînţeles, dar în acelaşi tip de condimentare şi alături de câteva măsline delicioase am purces în călătoria noastră culinară/vegetariană către Imperiul Aztec.
*Toate ingredientele se regăsesc la Căsuţa Naturii