4 recomandări despre fructe – când și cum să le folosim în alimentația echilibrată

1. Fructele se mănâncă doar la gustările dintre mese la o oră diferență, înainte și după mesele hiper-proteice, motivat de afectarea pepsinei și sintezei proteice. Pepsina este o enzimă a tractului digestiv care asistă exclusiv la sinteza proteică! Dextroza prezentă în marea majoritate a fructelor (exceptând avocado) neutralizează integral producția de pepsină și astfel, organismul se va lupta cu proteinele ingerate peste 1h+ până când producția de pepsină este reluată. Senzația este de lipsă de energie și stare letargică generală, asociată cu somnolență după masă.

2. Fructele se servesc DOAR în prima parte a zilei – (gustarea de la 10.00 pentru fixiști). În a doua parte – ideal este să alegem oleginoasele (dar nici aceastea mai târziu de ora 17.00 – fiind foarte condensate caloric).

3. De asemeni ne folosim de bun simț când vine vorba de fresh-uri de fructe. La un fresh de portocale se folosesc 4 portocale medii… 2 fresh-uri pe zi înseamnă 8 portocale-bunul simț ne spune că sunt prea multe portocale (ne referim aici expres la conținutul de zahăr). Trebuie completat cu faptul că în producerea unui fresh se deterioarează toate fibrele benefice din fructe.

  1. Este sezonul cireșelorși este o diferență foarte mare între o gustare de cireșeȘI UN LIGHEAN ÎNTREG! Cumparați cu pondere dragii mei – nu câte 5 kg „să fie!” (oricum – momentan sunt o gaură enormă în buget)… „Am mâncat niște cireșe!” pe jurnal – cuvinte care trebuie urmate de întrebarea – câte am cumparat de fapt și câte au mai rămas – DACĂ am cumpărat 5 kg și mai sunt 5 cireșe – nu ai mâncatniște cireșe” – AI MÂNCAT aproape 5 kg de cireșe!

Stay smart people! Nu uita să contribui și nu ține informația doar pentru tine (ocupă-te și de capra vecinului să fie sănătoasă!) … fii parte din rezolvarea problemei de supra-ponderalitate și a epidemiei de obezitate și distribuie mai departe pe pagina ta și la prieteni informațiile găsite!

Abonează-te pe canalul de youtube al Nutriei Nutriționiste și ascultă toate vlogurile Nutriei pentru mai multe informații despre nutriție si alimentația sănătoasă – https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo

Pentru mai multe informații și articole despre nutriție, dietetică și alimentație sănătoasă vă invit să oferiți un like/îmi place/urmărește pe pagina oficială de Facebook a Cabinetului de nutriție echilibrată, dietetică medicală și remodelare corporală

=> www.facebook.com/Nutrigo.ro <=

Citește articolele Nutriei Nutriționiste și informează-te sau folosește căsuța de căutare a paginii – http://www.nutrigo.ro/articole/

Citește articolele postate de Nutria NutriGo pe platfoma Fix la Fix https://fixlafix.com/author/ionutignat/

Intră pe grupul condus de Cabinetul de Nutriție și Dietetică NutriGo – https://www.facebook.com/groups/128737220808639/

Sau vizitează și solicită accesul pe platforma fixlafix – https://www.facebook.com/groups/mirelaretegan/

Dacă toate de mai sus sunt acoperite – și cu toate astea ne-funcționale pentru TINE – atunci chiar avem nevoie de asistență și consultanță specializată! Multă sănătate și numai bine!

Pondere, echilibrul, calm, consecvență, plan și voință!

Servicii de consultanta si asistenta nutritionala on-line, cu monitorizare si adaptare gasiti pe: http://www.nutrigo.ro/nutritionist-on-line/

Mai multe retete pe www.nutrigo.ro/retete
Mai multe articole de nutriție pe
www.nutrigo.ro/articole
www.nutrigo.ro

nutrigo@nutrigo.ro

Telefon informații suplimentare – 0787 801 939