Ceea ce ştim despre curcumina din turmeric este că are proprietăţi anti-inflamatorii foarte puternice şi că, pe lângă efectele sale analgezice, curcumina afectează pozitiv practic fiecare organ din corpul nostru.

Curcumina:

  • Contribuie la reducerea ţesutului adipos
  • Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardio-vascular
  • Ridică nivelul de colesterol bun- HDL
  • Îmbunătăţeşte nivelul funcţiei cognitive
  • Funcţionează ca un inhibitor al procesului aromatizare (creşte nivelul de testosteron la bărbaţi- deci funcţia sexuală, dar si altele)
  • Reduce nivelul de placă arterială
  • Reduce riscul de diabet

Şi, ca orice alt element provenient din plante, are şi rol anti-oxidant puternic.

Ceea ce nu ştim despre curcumină este că organismul nostru nu o absoarbe foarte eficient. Simpla ingestie de curry sau mâncare indiană, independent de cantităţi, nu va avea un efect pozitiv asupra organismului.

Ceea ce putem face însă, este sa o amestecăm cu piperina, provenită din piper negru, pentru a creşte rata de absorbţie de către organism cu până la 2000%!

Informează-te şi fă combinaţii inteligente în mâncarea ta pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale alimentelor!

Stay frosty everyone!