Un subiect deosebit de studiat de mine – atat stiintific – pe teze specifice, cat si in experimente pe segmente de populatie diferite. (si aici nu vorbesc de „cercetatorii britanici” ci de studii realiste, facute de Universitati de prestigiu, cu SSN-uri in spate a persoanelor REALE care au participat la aceste studii).

Daca discutam de postul negru hidratat – ca teza stiintifica – exista o suita luuunga de studii care demonstreaza ca refacerea celulara este mai eficienta in post negru, ca flora intestinala si bacteriana raspund in genere pozitiv, ca eficienta energetica creste si la fel si asimilarea nutrientilor dupa post. De asemeni studiile demonstreaza chiar si o refacere hormonala decenta si chiar o crestere in eficienta… O SINGURA MENTIUNE FAC AICI – TOATE – ABSOLUT TOATE studiile de succes legate de postul negru hidratat – au fost facute pe persoane NORMO-PONDERALE, FARA EXCES DE TESUT ADIPOS, FARA PATOLOGII ASOCIATE si cu un regim de viata NORMAL – activ, cu sport/miscare fizica zilnica. Concluzie? – pentru o persoana in parametri, activa (chiar foarte activa intrucat cele mai eficiente raspunsuri au venit de la persoanele care au practic si sport in timpul postului negru pentru activarea si pastrarea fibrei musculare), fara background patologic, cu spectrul de analize bec de curat, pana in 30 maxim 35 de ani, cu un echilibru psihologic decent-manifestat prin auto-control alimentar si fiziologic, fara adictii, cu un raport de masa musculara vs tesut adipos sub 14-15% – postul negru poate fi un avantaj – doar daca social si economic nu devine un dezavantaj (intrucat functionabilitatea corpului si mai ales functiile cognitive sunt reduse in cele 2-3 zile de post negru).

Marjele de populatie care sufera de supra-ponderalitate data de exces alimentar si sedentarism, obezitate pe varii grade precum si de patologiile asociate – absolut TOATE studiile au fost un esec complet. Rata metabolica a scazut, raspunsul leptinic de foame crescut, caderi glicemice masive, balanta de electroliti a fost afectata, pierdere masiva de tesut muscular (pe langa cel adipos) raspunsul grelinic a devenit inexistent, s-a dezvoltat insulino-rezistenta la pacientii participanti la studiu. Mai mult, la 2-3 saptamani la cca 90% din pacientii cu exces de tesut adipos – a aparut efectul de retur (yoyo) si chiar o usoara crestere in greutate fata de greutatea inregistrata inaintea demararii studiului – crestere facuta exclusiv de tesut adipos (nu muscular – aproape independent de dieta urmata dupa postul negru hidratat). Concluzie? NU FOLOSITI POSTUL NEGRU HIDRATAT – daca va incadrati in categoria de mai sus… rezultatele sunt dezastruoase.

Daca discutam de necesitatea unei pauze digestive prin post negru hidratat – asta este fals! Corpul nostru are capacitatea digestiva de procesare a nutrientilor fara pauze – chiar au contraire! Cand scopul este reducerea de tesut adipos, necesitatea unei alimentatii constante la ore fixe, devine imperativa – noaptea fiind arhi-supra-suficienta pentru “repaosul” digestiv si respectiv refacerea hormonala.

Cand ai exces de tesut adipos, imaginea metabolica a unui obez sedentar, spectrul de analize iti vine la pachet cu testamentul si ai mai trecut si printr-o succesiune de „fete morgana” sau sfaturi dietetice de la Tanti Aglaia de la colțu’ blocului… postul negru hidratat este probabil cea mai proasta idee pe care o poti avea in prezent. Sincer – chiar nu ma pot gandi la altceva mai idiotic decat asta… mai bine continui stilul tau de viata alimentar care te-a adus aici – kilogramele se acumuleaza mai greu decat daca te apuci de o infometare serioasa ca postul negru.

O persoana supra-ponderala sau obeza – trebuie sa inteleaga ca are o problema de viata si de moarte si sa o trateze aferent. Acest de gen de persoana NU are control asupra poftelor alimentare, NU are control asupra vointei, NU are control asupra consecintelor exceselor alimentare – TREBUIE sa castige CONTROLUL – si asta nu se face prin scurtaturi ci doar in timp – cu vointa, perseverenta si CONSECVENTA! Postul negru – se pliaza sau poate fi experimentat de un alt profil psihologic… si inclusiv de o persoana care A FOST obeza sau supra-ponderala si a castigat CONTROLUL de ceva ani…

P.S. Personal, l-am incercat, ca de altfel marea majoritate a dietelor cucuiete de pe piata in primul meu an de practică… 3 saptamani dieta (dukan, atkins, montignac, keto, IG, disociat, post intermitent etc) si 2 saptamani de restart metabolic – am facut aceste experimente pe propria mea blană de nutrie – cu jurnal alimentar, cu spectru de analize inainte/după, cu observații psihologice si metabolice – tocmai pentru a ști functionabilitatea fiecarei diete si sistem – si pentru viitorul meu in dietetică… Deci toate informațiile de mai sus sunt studiate si experimentate – așa că le puteți lua de bune liniștiți.

********************************************************************************************************************

Dulcele este kriptonita ta!? Nu reușești să scapi de dorința de zahăr și îți afectează sănătatea și silueta!?
Dacă ai decis să învingi POFTA DE DULCE – DEFINITIV în 2020 – ai soluția aici – http://www.nutrigo.ro/subscriptions/

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939

Nu uitați de abonarea la canal!
https://www.youtube.com/watch?v=QCNbfpQbWlg&t=2s

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.