Draga Cititaurule, TE ROG – TE IMPLOR si TE CONJUR – Nu mai confunda antrenorul tau personal cu dieteticianul/nutritionistul!!!! Sunt specializari COMPLET DIFERITE!!! este ca si cum ai confunda inginerul si arhitectul – lucreaza in acelasi domeniu, pot sa lucreze impreuna la un proiect – DAR fac facultati diferite!

Cum nu te duci la antrenorul tau personal sa-i ceri o dieta post-operatorie de interventie bariatrica sau post colecistectomie sau sa-l intrebi de efectul Warburg sau Crabtree in nutritie oncologica – FIX LA FEL – nu veni sa-mi numeri mie patratelele de pe abdomen sau sa ma intrebi daca imping cu 150 la piept! (maxim 120 si asta acu vreo 4 ani cand eram mai tanar 😅😅😅 )

DA!!! Un antrenor personal, POATE – preferabil si pe baza unor studii de nutritie minimaliste – sa ofere un regim alimentar cu o calibrare de macro-nutrienti si sa faca un calcul caloric in sinergie cu programul de antrenament pe care ti-l prescrie! Sunt multi colegi de breasla care-i condamna – desi mi se pare absurd! MOTIV? Prin experienta si parcurgerea drumului – capeti informatii! Cateodata dureros de semnificative – comparativ chiar cu breasla noastra (care se zbate ani prin bancile facultatii)! Deci – sa lasam vrajeala si abureala! Am intalnit antrenori personali, FARA specializari de nutritie – care stiu MUUULT MAI MULT decat medici cu un rezidentiat anume pe subiect … Hai sa nu ne mai invartim in jurul cozii… ca amețim și ne lovim (pe noi si pe altii din jur cu orgoliile noastre si titlurile exagerate). Personal, sincer va spun ca nu dau 2 lei pe diplome sau numar de ani de studiu… (sunt absolut degeaba – si asta afli abia in primul an de cabinet! – absolut toti cei care au trecut prin asta – si au capacitatea sinceritate reala si onestitate cu sine – pot confirma!) Stai cu frica intre țâțe la primele consultații – sau la primele dosare si anamneze… și nu pricepi o iotă din ce spune pacientul/clientul – repede notezi cuvinte si te duci la goagăl după!)

DAR practic, un antrenor personal – nu are cunostinte – sa-ti citeasca spectrul de analize, sa-ti recomande alte analize/investigatii medicale, sa lucreze in sinergie cu medicul specialist al tau sau sa se bată parte in parte cu tulburarile tale alimentare psiho-patologice – cum ar fi adictiile alimentare.

CUM DE ALTFEL – nu veni la mine – sa ma intrebi cate ore ar trebui sa stai in sala, ce programe de antrenament sunt bune, daca sa faci cardio sau tensiune musculara sau daca recomand isometria sau negativul… Sau – mai ales, de ce nu mai am pătrățelele de acum 4 ani (pentru astia care imi urmaresc mai mult evolutia burtii mele in ani decat oala lor de pe foc)! Sau de ce NU am procent de tesut adipos cu o singura cifra! PENTRU CĂ NU ASTA ESTE CARIERA MEA!!!

Trebuie să arăt bine si uman-estetic! PUNCT! Nu stiu care este cel mai bun exercițiu pentru triceps!? Sau cum dai jos love-handles (de fapt aici stiu cum, partial… ) – a face astea de mai sus – sunt specifice celor care au ales asta in viata, eu am ales specializarile pagologice de ordin nutritional! (trag de fiare!? DA! Zilnic? Aproape… dar NICIODATA – nu am sa ma mai zbat cu munca sisifica de a avea patratele!) E greu frate! Iti trebuie vointa serioasa nu gluma sa intretii patratele la varste onorabile si sa mai si predai asta la altii si cabinet si familie si media. De asta ii iubesc pe cei care au si le intretin (discut de cei de 40 de ani plus – nu abureala de 20 sau 22 – cand scoti laptele din cafea si ai patratele in doua saptamani)…

DECI – ATENTIE LA NE-ATENTIE! Sustin si lucrez cu MUULTI antrenori personali – cum!? Consult! – adica, ei imi trimit parti din cazurile cu care lucreaza si eu le ofer consultatii explicative gratuite (cand discutam de cazuri ce au complicatii patologice de regula)… in schimb, ca si troc, primesc diverse prescriptii de antrenamente… (cu toti lucrez gratuit, nu cer dineros – si oricine pe pamantul acesta in domeniul nutritie – de orice specialitate – imi poate solicita parerea pe subiect – complet gratuit si informal – chiar va incurajez!)…

La fel lucrez si EU cu medicii specialisti – eu le solicit consult in anumite cazuri specifice unde mi se depasesc atributiile sau informatiile… sau tablourile clinice complete a unor pacienti comuni. Nu-s Mafalda si nimeni n-ar trebui sa se dea – mai ales in domeniul sanatate! ACEST SISTEM se numeste abordare MULTI-DISCIPLINARA si SINERGETICA – pentru binele si succesul in lucrul cu pacientii/clientii! CA DE FAPT ASTA CONTEAZA!

In materie de remodelare corporala – antrenorul personal cu studii de tehnician nutritionist si un corp de revista – ESTE ZEUS/AFRODITA! La EL/EA te duci pentru a da jos cateva kile sa incapi in rochie – sau sa provoci toticollis pe plaja! Avem o GASCA de campioni si campioane – care si-au facut si studiile necesare si sunt absolut dementiali in acest subiect! Stalkeritii pe net … (stiu sigur ca eu o fac!!!)

Pentru Bubele negre de peste 50 de kile plus, cu istoric patologic sau psiho-patologic – veniti la mine! Altfel – sunt o gramada de oameni ultra-mega-specializati pe asta!

P.S. URASC oamenii – in special din NAȚIA noastră – care cred ca pot sa se extinda pe orice specialitate, (desi baza lor este complet alta) in detrimentul CLIENTILOR si PACIENTILOR!

URASC – romanul care le face pe toate si prost!!! si mai si raneste pe cei din jur – pe cei pe care-i reprezinta sau care i-au solicitat ajutorul!

URASC pe cei care dau cu parerea in gard, doar ca sa se afle in treaba – ca in politica si fotbal! AICI – discutam despre sanatatea oamenilor – si nu ne mai jucam cu puța in nisip! SPUN ASTA – pe tonul acesta – pentru ca in fiecare saptamana primesc MACAR un caz – unde Dorel Frânaru’ – s-a bagat in alta specialitate medicala MUUULT peste competentele lui – si vine pacientul la mine – cu buba mare gen – pancreatita cronica, mai nou! Ca exemplu de saptamana trecuta).

NU STII nimica pe subiect… TACI! titlul sau numele sau mai ales numarul de urmaritori in media – NU-TI confera dreptul sa distrugi sanatatea oamenilor! Daca numele Krebs este doar o amintire din facultate sau nici nu ai auzit vreodata de el – NU AI DREPTUL MORAL – ORICE patalama crezi tu ca ai sau oricat te plateste o companie sa-i publici rahaturile – sa sfatuiesti omul in aceasta materie numita nutritie/dietetica! Independent de legi, de brand media sau de colegii!

#################################################

Abonează-te pe canalul de youtube al Nutriei Nutriționiste și ascultă toate vlogurile Nutriei pentru mai multe informații despre nutriție si alimentația sănătoasă – https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo

Pentru mai multe informații și articole despre nutriție, dietetică și alimentație sănătoasă vă invit să oferiți un like/îmi place/urmărește/share/distribuie pe pagina oficială de Facebook Cabinet Ionut Ignat NutriGo

Citește articolele Nutriei Nutriționiste și informează-te sau folosește căsuța de căutare a paginii – http://www.nutrigo.ro/articole/

Intră pe grupul condus de Nutria Nutriționistă –
Fun&Food: Alimentație Echilibrată by Cabinet Ionut Ignat NutriGo

https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/

Pondere, echilibrul, calm, consecvență, plan și voință!

Servicii de consultanta si asistenta nutritionala on-line, cu monitorizare si adaptare gasiti pe: http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Mai multe retete pe www.nutrigo.ro/retete
Mai multe articole de nutriție pe www.nutrigo.ro/articole
www.nutrigo.ro
nutrigo@nutrigo.ro
Ionut Ignat – adaugă ca prieten
Ionut Ignat – urmărește/follow