Perspectiva Nutriei cu parametrul cabinet de 7 ani!

Întrebare frecventă: Cum aleg numărul de kilograme pe care vrei să le pierzi? Răspunsul Nutriei: Păi situatia este relativ simplă – PIERZI kilograme până când oglinda nu se mai strâmbă la tine la costumul lui Eva sau ADAM! Întrebare frecventă:Păi și când este asta!? Dacă slăbesc prea mult!? Răspunsul Nutriei: În primă instanță să ne lămurim de un lucru… din experiența mea de cabinet, această întrebare o pun persoanele obeze la +25kg peste normal. Hai să-ți pui această întrebare DUPĂ ce ai scăpat măcar de primele 10… DE CE?!?? Pentru că după ce începi drumul – este CLAR că nu te mai interesează subiectul acesta și „slăbitul prea mult!” este ironic de-a dreptul! Întrebare frecventă: Am atâția ani și atâția metri – care este greutatea mea „normală”??? Răspunsul Nutriei: Dat fiind că femeile pun această întrebare cel mai frecvent (la bărbați primesc sintagma simplistă – „vreau să scap de burtă!!”) hai să facem un calcul feminin!!! Femeile cu vârsta cuprinsă între 20-50 de ani, înălțime 160 cm, pentru o greutate „normală” trebuie să aibă un IMC (indice de masă corporală) între 18.5 – 25.00, ADICĂ o greutate între minim 48 kg și maxim64 kg. Întrebare frecventă: Păi și dacă nu am greutatea asta ce ar trebui să fac!?

Dacă ai un IMC între 25 – 29.99 ești la categoria supra-ponderal!!! 

Ceea ce înseamnă că trebuie să introduci în ecuația ta mai mulți parametri:

  1. Ești supra-ponderal, nu ai nici o complicație medicală, nu ai nici o patologie principală și este prima dată când ai hotărât să reduci greutatea adipoasă poți să te apuci de numărat calorii și repartizezi macro-nutrienți după studiile tale – direct dependent de target! ACEASTĂ VARIANTĂ NECESITĂ FOARTE – FOARTE MULTE ORE DE STUDIU PERSONAL, SINCERITATE ȘI REALISM!!
  2.  Dacă vrei să lucrezi și la musculatură, tonifiere, forma corpului, rezistență stamina etc… TE DUCI LA UN ANTRENOR PERSONAL! Sunt o gașcă de super oameni, mare majoritatea cu rezultate atletice considerabile (vizibil cu ochiul liber, nu numai în diplome). PT – sau personal trainers te pot asista și cu aceste calcule calorice și recomandări dietetice de bază – dar te pot ajuta considerabil prin sport – să arați și să te simți foarte fain!!!
  3. DACĂ URĂȘTI SPORTUL – cauți ajutor specializat la un nutriționist-dietetician! Tot la el te duci și dacă ai ținut diete cucuiete de ceva timp și ți-ai făcut rata metabolică praf stelar! (sintagma „da! dar am slăbit cu Rhinita!!! – doar că am pus după!!!” – înseamnă același neant cosmic de rezultate! Adică n-ai făcut nici o brănză cu grăsimea ta și mai rău ți-ai stricat rata metabolică).

***Situația devine delicată în momentul în care ai complicații patologice, medicație, istoric medical cu sechele actuale! ATUNCI – de regulă – NU FACI NIMIC DE CAPUL TĂU! Explici medicului specialist/curant că vrei să slăbești – el te trimite la nutriționist-dietetician cu dosarul medical în mână – și de la noi – primești trimitere specializată cu indicații clare medicale către kinetoterapie sau antrenor personal pentru partea sportivă!

Dacă ai un IMC de 30+ ești la categoria OBEZ!

Ceea ce înseamnă că nu există alte variante pentru tine decât să lucrezi cu un nutriționist-dietetician în tandem cu o serie de medici specialiști dependent de complicațiile patologice care survin cu obezitate.  Ca să ne înțelegem, dpdpv-ul meu de specialist, dacă ești obez – NU MAI EXISTĂ NEGOCIERI! Gen – las’ bre  că mă descurc singur! Sau țin o dietă de pe net sau iau io niște ceaiuri! Bineînțeles că le-am auzit pe toate în experiența mea – de la egoismul zgârcit al obezului „ce-s eu prost să-ți dau bani ție!?”, până la egocentrismul atotștiutor absolut al obezului – „las că eu știu ce am de făcut – este opus de cum m-am îngrășat – nu mai mănânc!” … Din păcate – de fiecare dată se termină la fel: În spitale, cu pumni de medicamente și zeci de ace, cu analize obligatorii, cu familia suferindă de fiecare dată! Din păcate, obezitatea – prin patologiile conexe – este letală! A fi OBEZ – înseamnă că GATA! Ai avut TOATE șansele să faci ceva singur, ai dat-o în bară și acum ai nevoie de ajutor specializat! Iar când ajungi la noi în cabinete – să asculți cu sfințenie informațiile pe care le primești… pentru că sunt adaptate și personalizate pentru tine și situația ta specifică! Stay frosty people and make the best decisions!


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie: -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.