Reteta de casa pentru Humus,

O excelenta mancare de origine araba recomandata cu caldura de Nutrigo. Avand valori nutritive ridicate cu doar 240 Kcal pe 100 g, humusul de casa din naut are si o combinatie foarte bine echilibrata de macronutrienti esentiali: proteine vegetale 10 g, carbohidrati cu eliberare treptata 20 g, grasimi esentiale 20 g si un continut de fibre de 5 g.

De retinut in cazul humusului facut in casa ca are si un indice glicemic foarte scazut de numai 25.

Ingrediente: Naut boabe uscat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, chilli sau boia iute, sare si piper. Pentru a oferi savoarea si misticismul mancarii originale puteti folosi aditional si pasta din seminte de susan sau tahini. Condimentarea adiacenta, in functie de preferinte, este cu patrunjel verde sau coriandru.

Preparare: Nautul boabe uscate se pune la rehidratat cu un minim de 12 ore inainte de preparare. Ulterior, se fierbe circa 2 ore.

Ceapa cu usturoiul se calesc in ulei de masline, se adauga peste nautul fiert boabe alaturi de condimente si se paseaza pana la consistenta unei paste.

Se serveste cu lipie sau in wrap cu salata verde si rosii dupa cum puteti observa in poze.

Nutrigo va doreste pofta buna si o primavara superba!

IMG_20150301_124321IMG_20150301_125538IMG_20150301_131719IMG_20150301_132409IMG_20150301_134415FB