Lobster la cuptor cu salată

ca în SAN FRANCISCO. 👌👌👌😘😊

Vreți un lobster fin, suculent, moale, bine făcut, dar fraged, cu un gust deosebit? Puteți încerca reţeta mea.
Am avut 2 cozi de lobster superbe.
Le-am spălat bine.
Am curațat aripioarele. Le-am tăiat burta cu foarfecele. Cu degetele, cu mare grijă să nu mă tai, am dezlipit carnea de pe carapace, apoi am tras-o uşor afară, fără să o desfac de pe vârful cozii.
Am făcut un amestec ca un mujdei din: 8 căței de usturoi pisați, amestecați bine cu 300 gr unt, sucul de la o jumătate de lămâie, sare de Himalaya, piper negru proaspăt măcinat.
Cu o pensulă de silicon, am introdus din acest mujdei în carapace, am pensulat bine peste tot, pe toți pereții, apoi am tras carnea la loc şi am pensulat bine şi burta. Am închis frumos lobsterul, să fie ca în forma inițială.
Am pus hârtie de copt în tava de cuptor. Am aşezat cozile în tavă, cu burta în jos.
Le-am copt la 185 C, pentru 25 minute, pe treapta de mijloc, funcția de copt cu ventilație.
Le-am servit alături de salată: ardei gras, ceapă verde, ceapă albă, avocado, castraveți, sfeclă roşie, suc de lămâie, sare, ulei de măsline, piper negru proaspăt măcinat.
Merge foarte bine ca cină, alături de un vin alb, bun şi poveşti pescăreşti.😊
Poftă bună!👍😘