Dragii Nutriei

Hai să adresăm o problema cu adevărat importantă – „Eu nu pot mânca toate mesele principale si de asta nu slabesc…”

De ce? Ești în lanțuri? Ești închisă? NU EXISTĂ SCUZE! Dar să adresăm problemei și cu răspunsul… nu doar cu blamarea! Că doar de asta mi-s Nutria Nutriționistă…

Totul Dragii Nutriei stă în munca de pregătire… și tot stă într-un singur răspuns (expres pentru mesele principale)… CASEROLE!

Așa îmi sfătuiesc toți pacienții – CASEROLEEEEE… Multe și cu de toate!

Și mai am o soluție pentru voi – ceva ce eu numesc MAREA FIERTURĂ! Ea se desfășoară în Sfânta zi de duminicăși atunci le pregătesc pe toate. Personal favorizez foarte mult năutul și lintea – fierb câte un kil din fiecare – poate și o kilă de legume mixte (toate asezonate aferent – după gust – sfat căutați garam masala – e delicios ca și gust exotic).

Odată MAREA FIERTURĂ încheiată – le repartizez în porții în punguțe ziplock (d’aia de se închide adicătelea) și le amplasez elegant la congelator (nu claie peste grămadă – că o sa fie o corvoadă după să le dezlipiți). În fiecare zi în care știu că-s pe câmpii și n-am șanse să iau masa – scot cu o seară înainte porția și pac la războiu’îi dau cu microunda – și treaba-i gata!

Cu cărnița treaba nu-i foarte diferită – aceeași Mărie cu altă pălărie – iei fromoșel porcu sau jita – le tai în feliuțe și le separi cu hârtie cerată. La fel (de data asta claie peste grămadă) congelate. Când vine momentul magic –separi cu șișu – pui pe grill dimineața, în timp ce tu ronțăi la breakfast și înainte de plecare caserolezi toată claia de mâncare.

Deci – din nou – Serios? Chiar nu poți să iei o masă? Mdeaaaa…. siguuuur! :P

Consiliere On-Line de Alimentație Echilibrată