Sexul și hrana sunt unele din elementele esențiale pentru care lanțul nostru genetic este construit să le urmarească. Dar cum ne ajută hrana în viața sexuală sau cum ne influențează viața sexuală în dorințele alimentare, vom urmări în acest articol.

Una din cauzele importante care provoacă scăderea libidoului sau a dorinţei erotice este un corp prost hrănit şi cu carenţe de nutrienţi. Aceasta provoacă scăderea randamentului organelor şi sistemelor organismului, diminuarea considerabilă a nivelurilor normale de hormoni, deteriorarea sistemului nervos şi scăderea nivelului general energetic al persoanei.

Cu toții am remarcat momentele dintr-o seară, în care am consumat cantități uriașe de carbohidrați (o farfurie mare de paste cu muult sos) și în momentul în care ne așezăm lângă partener/ă-dorința noastră sexuală este foarte diminuată și îndreptată mai mult înspre somn. Răspunsul este simplu: mâncăm mai puțin seara, mâncăruri ușoare bazate pe salate și pește și bem mai multă apă. Nivelul libidoului nostru va crește considerabil și viața noastră sexuală se va îmbunătăți.

În același timp, o viață sexuală activă, cu un libido crescut duce la o rată metabolică accentuată, disocierea macronutrienților mai eficientă, arderile calorice și de țesut adipos fiind la un nivel crescut considerabil. În afară de asta, nivelurile hormonale din organism se echilibrează și ciclul circadian(somnul) se va îmbunătăți. Succint: ne simțim și arătăm mult mai bine atât pe plan fiziologic cât și pe plan emoțional.

Viața sexuală și nutriția sunt două elemente esențiale din viața noastră care se îmbină simbiotic și se modifică reciproc. Disfuncții și anormalități într-una o va afecta si pe cealalată.