4 mituri în oglindă despre ce înseamnă să mergi la nutritionist :

  1. “Nu mi se va mai permite să mănânc şi am să fac foamea la nutritionist !” – Complet FALS! Toţi pacienţii şi clienţii mei ajung după prima lună să mă întrebe sceptici – AŞA DE MULT TREBUIE SĂ MĂNÂNC? Jurnalul alimentar şi de greutate sunt însă cele mai relevante… 🙂 NU UITA: Când iţi este foame – nu slăbeşti!
  2. “Sunt foarte haotic în viaţa de zi cu zi şi îmi este greu să măsor, să cântăresc şi să calculez caloriile din farfurie” Alt CONCEPT FALS! Nu trebuie să măsurăm, să cântărim, să calculăm şi să facem liste în fiecare zi: câteva schimbări şi corectări în linii mari, generale – devin foarte relevante şi la fel şi implementarea lor progresivă, în timp – pentru acomodarea pacientului. Cele mai simple “trucuri” fac diferenţa!
  1. “Totul se măsoară în kg pierdute şi calorii în farfurii!” DIN NOU FALS! – totul se măsoară în ani de schimbare a obiceiului alimentar şi a stilului de viaţă… Mândria mea ca nutritionist nu este să ating în timp record un număr de kg pierdute- Efectul de retur-yoyo este de obicei devastator… Mândria mea apare când mă întâlnesc cu clientul sau pacientul – peste câţiva ani – şi acele kilograme SĂ RĂMÂNĂ PIERDUTE şi preferabil, chiar să existe o îmbunătăţire a condiţiei fiziologice, estetice sau patologice – pe care am lucrat împreună.
  2. “Voi primi numai interdicţii alimentare la TOT ceea ce-mi place!” LA FEL DE FALS! –  interdicţiile alimentare sunt interzise în politica noastră! Crează un şoc psihic şi o reacţie negativă care duce la retragerea pacientului din stilul de viaţă sănătos pe care dorim să-l implementăm… Totul se re-măsoară şi se explică foarte clar în materie de beneficii şi dezavanaje medicale – dar la final – este doar alegerea clientului. Noi, putem lucra şi regla o serie lungă de factori metabolici cu “ingrediente” pe placul clientului*Nici măcar dulcele nu este interzis cu desăvârşire– dar recomandăm însă ca ingredient principal la prepararea lui Green Sugar – (0kcal si 0IG). 

nutritionist sarcasticveggies

 

 

Facebook Page: like/share/follow Nutrigo (daca mai vrei info)
Add Facebook ID: Nutria Nutriţionistă pentru Evenimente, workshop-uri, seminarii, Facebook Live.
Mai multe articole: http://www.nutrigo.ro/articole
Mai multe reţete: http://www.nutrigo.ro/retete
Urmăreşte-ne on line pe: www.nutrigo.ro – articole informative, diete, sfaturi nutriţionale şi reţete.
E-mail: nutrigo@nutrigo.ro