La nutriţionist, vin două categorii de pacienţi/clienţi cu diverse tipuri de obezitate:

Categoria 1: Cei care vin cu mâinile în buzunar, fluierând… şi care se aşteaptă ca o recomandare simplistă gen “înlocuieşte cartoful alb cu cel roz” (eventual o pastila magica), să le rezolve toate problemele patologice, psihologice şi/sau estetice instant (deşi lor le-a luat o luuungă perioadă de timp, măsurată în ani de obicei, să ajungă în această fază)…. Recomandările date, oricum nu sunt ascultate, doar pleacă mulţumiţi că au “informaţia informaţiilor nutriţiei” şi pot să o aplice oricând. (Ei întotdeauna încep de luni, de pe întâi sau la anul).

Categoria 2: Cei trimişi de medic sau psihiatru/psiholog, cu situaţii grave, la limita patologicului (şi de obicei trecut binişor de ea) – speriaţi, şi/sau hotărâţi că au o problemă şi doritori să o rezolve. Ei ascultă, chiar dacă au mai încercat singuri fără succes – acum înţeleg ca au nevoie obligatorie de îndrumare şi acceptă sfaturile ca literă de lege. Ei se pregătesc mental şi tratează obezitatea ca o PROBLEMĂ reală şi nu doar fiindcă le afectează esteticul… DE CE? Pentru că nu mai au de ales!!!

Exista o singură lege a pacienţilor care suferă de obezitate diverse tipuri cu patologii conexe şi care calcă pragul unui cabinet de Nutriţie şi Dietetică: Categoria 1 TOTDEAUNA, mai devreme sau mai târziu, devine CATEGORIA 2!

Unde vrei să te încadrezi?

La o alegere conştientă cu titlu preventiv sau la o obligaţie vitală?


www.nutrigo.ro

facebook.com/nutrigo.ro

nutrigo@nutrigo.ro

Telefon: 0787 801 939

Facebook ID: Nutrigo Diet