fbpx

Cu toții am auzit de Omega 3, dar ce efecte are, dacă ne ajută și unde îl găsim… vom dezbate în acest mini articol informativ:

Să discutăm chimie:
Omega-3 sunt acizi grași polisaturați esențiali. Denumirea vine de la legătura carbon-carbon în poziția omega-3.Acidul alfa linoleic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexanoic (DHA) aparțin acizilor grași omega-3.
Sunt catalogați ca acizi grași esențiali pentru că organismul nu îi poate sintetiza singur din alte substanțe, așa că singura sursă este alimentația sau suplimentarea.

Să discutăm nutriție:
Unde găsim Omega 3 în alimentație: somon sălbatic, macrou, ton, miel, semințe de in, cânepă, kiwi și nuci.

Să discutăm medicină:
Acizii grași Omega 3 pot:
să reducă riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
să scadă nivelurile trigliceridelor din sânge
să micșoreze riscul aritmiei
să amelioreze valorile tensiunii arteriale
să reducă inflamația și rigiditatea articulară
să îmbunătățească valorile colesterolului rău
să încetinească acumularea de plăci de aterom.

Să discutăm estetică:
Omega 3 are un rol important în menținerea strălucirii părului și îngrijirii pielii – îmbunătățeste luciul părului și este benefic în cazul pielii uscate. Acizii grași Omega 3 au proprietăți care ajută părul să crească mai repede și previn căderea acestuia.

Să discutăm neurologie:
Alte efecte benefice manifestate de omega-3 sunt și asupra creierului. Se pare că aceștia ajută la regenerarea celulelor nervoase, le întărește membrana, crește abilitățile cognitive și combate depresia. Un studiu a arătat că atât materia cenusie cât și cea albă au crescut la cei care foloseau omega-3 comparativ cu cei care nu foloseau. Aceste studii sunt susținute și de feedback-ul consumatorilor, care susțin aceste dovezi.
Efectul lor asupra creierului pare a avea de a face cu efectul acizilor grași omega-3 asupra mielinei din jurul celulelor nervoase. Aproximativ 8% din masa creierului uman este compusă din acizi grași omega-3.

Să discutăm dietetică și cum ne ajută în schimbările asupra aspectului fizic:
Accelerează arderea grăsimilor – În cadrul unor cercetări, oamenii de știință au asociat exercițiile fizice regulate și consumul de Omega 3 cu o accelerare a procesului de ardere a grăsimilor. În timpul studiilor, adulții supraponderali și obezi, diagnosticați cu sindrom metabolic și cu un risc crescut de boli de inimă, au luat suplimente cu Omega 3 zilnic și au făcut exerciții aerobice moderate de trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni.
Depozitele de grăsime, în special din zona abdominală, s-au redus semnificativ în cadrul grupului care a utilizat uleiul de pește în asociere cu exercițiile fizice, față de grupul celor care au făcut doar mișcare.

Ajută la construirea masei musculare – Acizii grași Omega 3 se găsesc în uleiul de pește și joacă un rol în aproape toate procesele care au loc în interiorul organismului, atunci când încercați să construiți sau să mențineți masa musculară, să slăbiți sau să vă recuperați după o boală. S-a demonstrat că acizii grași Omega 3 (EPA și DHA) promovează oxidarea grăsimilor, cresc sensibilitatea la insulină și încurajează arderea caloriilor.

Să discutăm politică:
Neaaah! Aici Omega 3 nu ne ajută cu absolut nimic!

În rest, Nutrigo vă recomandă călduros o alimentație bogată în surse de Omega 3, un element indispensabil pentru o viață sănătoasă și care ne asistă în atât de multe domenii.

Nu uitați să ne dați like, să dați share la prieteni contribuind la împărtășirea informațiilor Nutrigo despre o viață și o alimentație sănătoasă!


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie: -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.


[:en]Cu toții am auzit de Omega 3, dar ce efecte are, dacă ne ajută și unde îl găsim… vom dezbate în acest mini articol informativ:

Să discutăm chimie:
Omega-3 sunt acizi grași polisaturați esențiali. Denumirea vine de la legătura carbon-carbon în poziția omega-3.Acidul alfa linoleic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexanoic (DHA) aparțin acizilor grași omega-3.
Sunt catalogați ca acizi grași esențiali pentru că organismul nu îi poate sintetiza singur din alte substanțe, așa că singura sursă este alimentația sau suplimentarea.

Să discutăm nutriție:
Unde găsim Omega 3 în alimentație: somon sălbatic, macrou, ton, miel, semințe de in, cânepă, kiwi și nuci.

Să discutăm medicină:
Acizii grași Omega 3 pot:
să reducă riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
să scadă nivelurile trigliceridelor din sânge
să micșoreze riscul aritmiei
să amelioreze valorile tensiunii arteriale
să reducă inflamația și rigiditatea articulară
să îmbunătățească valorile colesterolului rău
să încetinească acumularea de plăci de aterom.

Să discutăm estetică:
Omega 3 are un rol important în menținerea strălucirii părului și îngrijirii pielii – îmbunătățeste luciul părului și este benefic în cazul pielii uscate. Acizii grași Omega 3 au proprietăți care ajută părul să crească mai repede și previn căderea acestuia.

Să discutăm neurologie:
Alte efecte benefice manifestate de omega-3 sunt și asupra creierului. Se pare că aceștia ajută la regenerarea celulelor nervoase, le întărește membrana, crește abilitățile cognitive și combate depresia. Un studiu a arătat că atât materia cenusie cât și cea albă au crescut la cei care foloseau omega-3 comparativ cu cei care nu foloseau. Aceste studii sunt susținute și de feedback-ul consumatorilor, care susțin aceste dovezi.
Efectul lor asupra creierului pare a avea de a face cu efectul acizilor grași omega-3 asupra mielinei din jurul celulelor nervoase. Aproximativ 8% din masa creierului uman este compusă din acizi grași omega-3.

Să discutăm dietetică și cum ne ajută în schimbările asupra aspectului fizic:
Accelerează arderea grăsimilor – În cadrul unor cercetări, oamenii de știință au asociat exercițiile fizice regulate și consumul de Omega 3 cu o accelerare a procesului de ardere a grăsimilor. În timpul studiilor, adulții supraponderali și obezi, diagnosticați cu sindrom metabolic și cu un risc crescut de boli de inimă, au luat suplimente cu Omega 3 zilnic și au făcut exerciții aerobice moderate de trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni.
Depozitele de grăsime, în special din zona abdominală, s-au redus semnificativ în cadrul grupului care a utilizat uleiul de pește în asociere cu exercițiile fizice, față de grupul celor care au făcut doar mișcare.

Ajută la construirea masei musculare – Acizii grași Omega 3 se găsesc în uleiul de pește și joacă un rol în aproape toate procesele care au loc în interiorul organismului, atunci când încercați să construiți sau să mențineți masa musculară, să slăbiți sau să vă recuperați după o boală. S-a demonstrat că acizii grași Omega 3 (EPA și DHA) promovează oxidarea grăsimilor, cresc sensibilitatea la insulină și încurajează arderea caloriilor.

Să discutăm politică:
Neaaah! Aici Omega 3 nu ne ajută cu absolut nimic!

În rest, Nutrigo vă recomandă călduros o alimentație bogată în surse de Omega 3, un element indispensabil pentru o viață sănătoasă și care ne asistă în atât de multe domenii.

Nu uitați să ne dați like, să dați share la prieteni contribuind la împărtășirea informațiilor Nutrigo despre o viață și o alimentație sănătoasă!
Pentru întrebări nu ezitați:
nutrigo@nutrigo.ro
Https://www.facebook.com/nutrigo.ro
Sau să ne dați un add pe facebook la: Nutrigo Diet

2 Replies to “Omega 3 (beneficii, dozaj, alimente recomandate) -Articol Gratuit-Să discutăm Omega 3”

  1. […] Omega 3 (beneficii, dozaj, alimente recomandate) -Articol Gratuit- […]

  2. […] Persoanele cu trigliceride marite ar trebui sa evite uleiurile si grasimile nesanatoase si sa consume in cantitati moderate numai ulei de masline. Va recomandam ulei de masline extravirgin si Omega 3 (EPA si DHA incluse in raport de 120-180) Margarina trebuie eliminata si ea din alimentatie. Citește aici articolul integral despre Omega 3 […]

Comments are closed.