Quinoa se remarcă, înainte de toate, prin faptul că nu conţine gluten şi este o sursă slabă de grăsimi. Pe de alta parte, această cereală integrală furnizează o cantitate mare de proteine, nutrienţii necesari tonusului muscular şi reglării apetitului alimentar.

Cum o facem însă delicioasă într-o farfurie? Folosim o călitură de ceapă şi usturoi, ulei presat la rece sau unt, la care adăugăm câteva ciuperci şi asezonăm cu puţin curry, piper cayenne, sare şi rozmarin.

Valorile nutriţionale pentru circa 200 de grame de quinoa sunt:

– Calorii 222 kcal;

– Grasimi totale 4 g;

– Colesterol 0 mg;

– Sodiu 13 mg;

– Carbohidrati totali 39 g;

– Fibre alimentare 5 g;

– Proteine 8 g.

– Calciu 31 mg;

– Fier 2,76 mg;

– Potasiu 318 mg ;

– Zinc 2,02 mg.

Nutrigo vă doreşte Poftă Bună!

sketch-1476338196748