Începem acest articol cu o discuție legată de eșec și întrebările pe care acesta le naște. De ce nu am reușit!? Mergea atât de bine… De ce am început încă o dietă și nu pare să mai dea rezultate? De ce am slăbit 2-3 luni atât de frumos și acum am început să iau în greutate înapoi? De ce?

Dragi cititori situația este simplă! Fundamentul așezat la baza drumului către un corp frumos și sănătos ar trebui să fie: scop-efort-rezultat-întreținere!

În ce fel, cât timp și ce nivel de efort? Asta depinde de tine și de relația cu Nutriționistul Tău! Orice scop poate fi atins mai repede sau mai târziu-elementele „sinceritate” și „adaptare” sunt esențiale într-un drum cât mai eficient la scopul unui corp frumos și sănătos.

Să tratăm mai jos câteva greșeli și setback-uri frecvente și răspunsul nostru la ele:

1. Pierderea a 5-7 kg de țesut adipos poate dura de la o săptămână la o lună sau două în unele cazuri. Nutriționistul tâu te poate ghida în ceea ce este de făcut. Dar datoria lui este să-ți anticipeze și nivelul tău de motivație, disponibilitatea la efort versus rezultate. Răspunsul nostru: Degeaba pierzi 5 kg într-o săptămână, dintr-un scop final de 30 kg- pierdute- dacă urmează să renunți la viața sănătoasă după apariția sau lipsa primelor rezultate combinate cu efortul necesar.

2. Ai studiat diverse materiale informative, ai ascultat mai multe păreri și ai recurs la diverse remedii minune în drumul tău. Nu a funcționat sau a funcționat o perioadă scurtă de timp! Acum ești deziluzionat și aproape să renunți în lupta pentru un corp sănătos și bine proporționat. Te duci la Nutriționist, într-un final… și asculți! Pachetul informațional pe care-l primești nu conține nimic „magic” și nimic care să-ți dea un corp în 10 zile de Făt-Frumos sau de Zână… aici deziluzia ta crește și te gândești că „pilula magică” sau „suplimentul x” mai merită o șansă… Se pliază mult mai bine pentru tine!Răspunsul nostru: Acesta este crudul adevăr!!! TOTUL stă în mâncare și mișcare! Nutriționistul te poate învăța ce să mănânci, când să mănânci, cât să mănânci, cum să-ți prepari mâncarea și ce activitate sportivă te-ar ajuta în drumul tău… 80% este alimentație și 20% sport. Nimic magic aici! Totul este științific! Poți să aștepți o eternitate ca suplimentele și ceaiurile magice să-și facă efectul… este inutil!

3. Am început o dietă combinată cu activitate sportivă, am scăzut x kg și am fost atât de mulțumit(ă) încât mi-am permis o perioadă de răsfăț. Perioada de răsfăț s-a întins de la o zi, la o săptămână, la o lună și la mai multe. Rezultatul greșelii? Mai multe kg decât plecasem la drum..
Răspunsul nostru: Planul dura 6 luni! Dacă 6 luni mai târziu nu a apărut nici o schimbare …(ceea ce este imposibil) poate erai îndreptățit să pui la îndoială planul, în nici un caz mai devreme. Dacă ești genul de persoană care așteaptă rezultatele mai rapid, anunță nutriționistul și fii sincer în descrierea pe care o faci caracterului tău. Orice plan poate fi adaptat la felul tău de a fi. Pașii pot fi diferiți și la fel și rezultatele! Fii sincer cu tine și cu nutriționistul tău. Când ajungi la un setback psihologic, sună-l, stabilește o întâlnire și re-adaptează planul. Maleabilitatea este trăsătura noastră esențială!

4. .Am început o dietă și un plan de 6 luni și 2 luni mai târziu rezultatele nesatisfăcătoare mi-au distrus motivația și am realizat că efortul este mult prea mare pentru mine. Răspunsul nostru: Adaptarea planului! Relația cu nutriționistul tău este de lungă durată… o ședință sau 2 nu sunt suficiente din păcate pentru a atinge un scop. Organismul uman este o mașinărie care se adaptează de la sine cu o eficiență uimitoare. Planurile și scopurile alături de alimentație trebuie schimbate pentru ca rata de succes să crească! Noi încercăm să ne adaptăm la schimbările corpului nostru și să modificăm planul pentru a crește eficiența.

5. Și am ajuns la Greșeala cea mai frecventă pe care am auzit-o în jurul meu! Am să încep programul într-o lună sau de la revelion sau înainte de vară. Răspunsul nostru: ACUM! Tot timpul și la orice, răspunsul nostru este ACUM! Și la fel trebuie să fie și la tine! Niciodată mai târziu sau la nu știu ce punct în timp… Drumul este lung și fiecare oră contează! Găsește asta în motivația ta și vei descoperi că acest răspuns te duce din ce în ce mai aproape de scopul tău și dorințele tale: acum încep, acum prepar masa, acum îmi fac exercițiile fizice, acum ies la plimbare!

În speranța în care acest articol vă mai oferă câteva din răspunsurile necesare în drumul vostru vă așteptăm la Nutrigo să începem un plan nutrițional pentru Dumneavoastră! ACUM!!! 🙂