De ce ne dorim toti un six pack si cum sa-l obtinem?

Six pack-ul reprezinta deja un simbol in fitness si ingrijire personala. Este cununa de lauri pe care o pune pe capul nostru universul ca rasplata a unei vieti sanatoase, incarcata cu exercitii fizice si cu o dieta sanatoasa si un sistem de viata ingrijit. Este un tag, o carte de vizita pe care o purtam permanent la noi si cu care ne mandrim!

A obtine un six pack proeminent si bine definit nu este insa treaba usoara… din contra… cel care este mandrul posesor, trebuie apreciat ca atare si felicitat pentru efortul facut.

Descrierea stiintifica
Abdomenul este format din urmatoarele grupe musculare:
Dreptii abdominali– funcţia principală este de a face flexia trunchiului pe bazin (adică mişcarea pe care o facem atunci când ne ridicăm din pat).
Oblicii abdominali– când se contractă simultan oblicii, ei coboară coastele şi flexează toracele pe bazin; când se contractă o singură parte, el este un rotator al coloanei vertebrale, îndreptand faţa anterioară a bazinului spre muşchiul care se contractă. Aceşti muşchi au rezistenţă redusă la efort şi se recuperează destul de lent.

Dar sa trecem la partea interesanta a acestui articol: CUM IL OBTINEM?
Munca si dedicatie! Si surprinzator, a avea un abdomen musculos si proeminent, nu tine de exercitiul fizic cu care este asociat in folclorul de sala(abdominalele). Adevarul este ca poti face cateva sute de abdomene de toate tipurile in fiecare zi… si patratelele vor intarzia sa apara. Secretul este complet altul: DIETA!

Mai precis, un procent de strat adipos foarte redus. Credeti sau nu… dar toti avem „patratele”! Singura problema este vizibilitatea lor. Ele sunt de obicei ascunse sub un strat protector de tesut adipos de care trebuie sa scapam pentru a reliefa victoria.

Evident, nu suntem absurzi! Nu chiar totul sta in dieta! Exercitiile fizice focusate si fitness-ul in general sunt foarte eficiente in creearea unui deficit caloric pentru a ajunge la scopul nostru final. Insa 70% din efort sta doar in mancarea curata si sanatoasa, continutul de macronutrienti si odihna aferenta. Pe scurt: o viata sanatoasa!

Cum scad procentul de strat adipos de pe abdomen pentru a se vedea patratelele?
Din pacate, nu este chiar asa de simplu! Dupa cum am mentionat in articolele precedente, organismul uman este un mecanism complex si foarte eficient. Stratul de tesut adipos nu poate fi redus doar intr-o anumita zona a corpului pentru reliefarea musculara dorita.Prin dieta si exercitii fizice, procentul de tesut adipos scade treptat si uniform de pe intreg corpul, pana cand ajunge la un procent de sub 10% din total. Reliefarea devine vizibila si se accentueaza cu cat corpul scade mai mult sub 10% grasime corporala. Vezi art http://nutrigo.ro/?p=146

Daca vreau un six-pack cat dureaza?
Depinde foarte mult de conformatia si sistemul de viata de la plecarea in acest drum. Nutritionistul te poate evalua si iti poate prescrie atat dieta cea mai eficienta cat si sistemul de exercitii fizice necesare pentru a atinge scopul tau in cel mai scurt timp. Poate dura de la 2 luni si pana la 1 an si poate chiar mai mult! Nutritia structurata eficient, echilibrul intre macronutrienti, restrictiile calorice combinate cu exercitii fizice Tip HIIT (high intensity interval training) si exercitii TABATA sunt uneltele cele mai bune in drumul tau! Depinde de tine, de motivatia ta si de dorinta ta!

Nutrigo iti doreste succes in drumul tau catre „six pack” si nu uita ca suntem alaturi de tine si te sustinem!
Ne poti suna oricand pentru o consultatie sau ne poti scrie pe Facebook sau e-mail daca ai intrebari!