Greșeli frecvente și sfaturi utile de la Nutrigo pentru a schimba raportul dintre tesutul adipos si tesutul muscular la femei

Tot timpul ne-am întrebat dacă dietele specifice fitness-ului respectiv antrenamentele trebuie adaptate și în funcție de paramentrul sex. Răspunsul Nutrigo este DADefinitiv Da!

Vom demara acest mic articol la nivelul hormonilor sexuali ai corpului. Bărbații au un hormon abundent în organism numit testosteron. Fiind un hormon sexual, aici ne va și afecta cel mai mul: va încerca să transforme corpul bărbatului în masculul Alpha prin stimularea arderilor la nivel de țesut adipos și construcția de țesut muscular.

Un punct pentru echipa bărbaților! Dar noi fetele? Ce facem? Și femeile au în corp acest hormon, însă într-o cantitate mult mai redusă și este produs de alte glande spre deosebire de contra-partea masculină. Și de asemeni, în cazul femeilor, nu ne dorim sub nici o formă să creștem sau să suplimentăm producția de testosteron datorită efectelor secundare din care enumerăm numai două: creșterea pilozității și îngroșarea vocii. Credem noi că sunt suficiente aceste motive! 🙂

Din contra, hormonul principal feminin este estrogenul care asistă depunerea de țesut adipos pentru eventualitatea susținerii unei sarcini și a perioadei de alăptare. Iată mai jos câteva greșeli generale de alimentație și sport și câteva sfaturi care sperăm să vă asiste pentru schimbarea acestei diferențieri de ordin sexual.

Ce nu funcționează la femei când dorim să schimbăm raportul între țesut adipos și țesut muscular?

 1. Înfomentarea: deficiențele calorice pe perioade lungi de timp pun corpul într-o stare de alertă și acesta devine deosebit de protectiv cu țesutul adipos pe care îl păstrează și protejează ca rezervă.
 2. Dietele cu fresh-uri de fructe: foarte fals faptul că prezența vitaminelor și mineralelor din fructe trebuie concentrate și crescută cantitatea lor. Din contra, într-un fresh de fructe rămân cu precădere doar glucidele excesive (fructoza și dextroza) și se distrug fibrele. Asta înseamnă o producție de insulină ridicată și energie din zahăr excesivă (și care se manifestă pe o perioadă scurtă de timp).
 3. Antrenamentele cardio excesive combinate cu diete sărace în proteine și carbohidrați complecși: antrenamentele cardio, deși eficiente în arderea de grăsimi, au tendința să fie exagerate. Și fără a se structura o dietă și o hidratare aferentă acestui tip de antrenamente pot fi cu adevărat nocive pentru corp.
 4. Dietele 0 Carbohidrați sau 0 grăsimi. Faptul că ne îngrășăm de la excesul de carbohidrați îl știm deja… dar a scoate carbohidrații complet din alimentație creează un set de dezechilibre care nu ne asistă în drumul nostru spre o viață sănătoasă și un corp plăcut estetic. La fel și scoaterea grăsimilor integral din alimentație(și aici discutăm expres de grăsimile esențiale).

Ce funcționează cu adevărat la femei pentru a schimba raportul tesutului muscular la femei?

 1. Dietele hiperproteice (chiar și cele vegetale) în asociere cu grăsimi esențiale tip omega
 2. Adăugarea de fibre probiotice în dietă pentru asistența sistemului digestiv.
 3. 3 mese pe zi și adăugate câte gustări sunt necesare și cerute de organism. Postul negru funcționează doar temporar și efectul de retur este accentuat (se iau mai multe kg în plus).
 4. Eliminarea zahărului, carbohidraților rafinați și grăsimilor hidrogenate pe cât posibil din nutriția zilnică – a se inlocui cu Green Sugar – 0 indice glicemic si 0 kcal.
 5. Sistemul de antrenamente cu greutăți pentru hipertrofie musculară
 6. Insistența în partea de jos a corpului la sala de fitness (antrenamentele pentru grupele musculare de la picioare, cu greutăți).
 7. Abdomenele nu se fac în fiecare zi concentrate ci se adaugă și zile de pauză pentru refacerea țesutului muscular din rectus abdomenis. Reliefarea musculară și definirea sunt procese care necesită și perioade de repaos.
 8. Minimul de somn pe noapte este de 8 ore (dar în general asta nu este o problemă).