Un pic de adevăr crud pentru domnişoarele obsedate de look, slăbit exagerat sau care sunt la început de drum în remodelarea corporală, By Nutrigo

Dacă mai aud odata că fitness-ul, bodybuildingul, Exerciţiile Tabata sau HIIT – în general antrenamentele cu greutăţi te transformă într-o femeie “prea masculină şi plină de muşchi”- subiect descris în general prin sintagma: “Dar eu nu vreau să arăt aşa!!!” probabil că am să fac o criza de nervi manifestată prin gestică, mimică şi sunetele guturale ale unei gorile cu spatele argintiu într-un acces de furie.

Răspunsul pentru aceste persoane este: NU AI SĂ AJUNGI NICIODATA AŞA! Pentru că, dacă pleci de la această premisă NU AI nici pe departe determinarea, voinţa, motivaţia, mindset-ul general, zen-ul, zanshin-ul. DAR MAI ALES RĂBDAREA de ANI de zile de muncă şi antrenamente, de cântărit şi gătit mâncarea, de calculat caloriile şi macronutrienţii, de carat caserole peste caserole cu tine, de petrecut ore la cumparaturi cititind etichete, de stat zilnic pe vloguri şi bloguri de nutriţie si antrenamente, de citit articole peste articole încercând să determini ce este ok şi ce nu pentru tine, de studiat anatomie, de experimentat pe propria persoana, de renunţare la cutumele sociale “normale”, de transformat corpul tău într-un templu şi viaţa ta într-o religie a sănătaţii, mişcării şi informării…. Ca să nu mai menţionez de miile de ore de sală şi antrenamente, de sacrificii în cuplu şi familie şi de carieră.

Dar mai ales ştii de ce NU ai să ajungi “AŞA”: pentru că nu ai nici cea mai mică umbră de idee să pierzi, să fii zdrobit, să fii la pământ, să o dai în bară în mod execrabil – ŞI DUPĂ, SĂ TE RIDICI DIN NOU, să te ştergi de praf, să te cureţi de sudoare şi sânge şi să continui!

Dacă reuşeşti să faci măcar 20% din ceea ce am scris mai sus: POATE… mă repet… POATE vei avea un corp care să nu se strâmbe la tine când te uiţi în oglindă… DAR cam atât! Restul, este doar în capul vostru! Ascultaţi specialiştii şi .. nu mai fabulaţi şi visaţi în absolut neant de cunoştinţă de cauza.

ISYMFS

Many thanks to Michelle Lewin (picture) for being a true inspiration to us all… Check her out  with the link in the picture!