Foaaarte simpla dar absolut delicioasa reteta… de vita marinata.

Marinata de vita se face in sos de soia, sos de peste, ulei de masline, usturoi, putin ghimbir si piper rosu sau negru (puteti adauga si ceva turmeric)… si se coace la foc FOARTE mare si LA FEL DE TARE intr-un wok decent, in putina baza de wok sau sos de soia cu putin sos de peste. Uleiui de masline extra-virgin si untul foarte gras sunt optiuni la fel de decente.

Bait de minim 6 ore preferabil de lasat peste noapte…

Rezultatul – este absolut delicios, aromat si foooarte fraged (garantat rezultatul si reteta chiar si pentru vita romaneasca a.k.a. talpa de bocanc).

*Nu puneti la bait … REPET NUU puneti sare sau otet balsamic (sau orice alta forma de otet, vin, whiskey si orice alte licori gradate). Preferabil asezonati cu sare direct in farfurie cand va „infruntati” cu o vita indaratnic de cauciucata! Pofta buna!

Sfat prietenesc si observatie culinara internationala: suntem printre putinele popoare de „ciumegi gratangii” care prepara carnea cate 10.000 de ore per gratar… Daca nu e neagra si arsa- nu e gratar romanesc! Eu blamez acest obicei pe o adictie nationala legate de licorile lui Bachus si uitatu’ de UITATU’ cel mare … la TV sau pierdutul in ritmuri muzicale cu accente orientale (dar atat cu partea de oriental).
 
Pa alte taramuri, majoritare statistic, gratarele si wok-urile se prepara la flacara foarte puternica si pentru perioade scurte de timp, lasand miezul suculent si delicios. Dar vorba latinului: de gustibus non disputandum! Ca doar din ei ne tragem…
Stay Frosty Everyone- adica inteligenti si atenti! – la gratar sa nu se arda… 

_20170311_083624 _20170311_083502