[:ro]

Cum facem alegerile potrivite pentru look -ul nostru în funcţie de caracteristicile psihologice, profilul personal şi gradul de ocupare a timpului?

De când umanitatea a devenit scientă, am ales să ne dorim lucruri foarte dificil de obţinut în look pentru motive frivole şi chiar snoabe câteodată… în baza regulilor sociale nescrise, pe care tot noi le-am creat şi ni le impunem.

Dar să zicem că în cazul look-ului am reuşit să nu greşim atât de mult- deşi în proporţie de 90% din cazuri, dorinţele noastre au la bază motive psihologice şi nu fiziologice. Mai precis – deşi lucrăm zilnic la look, din cauza vanităţii şi narcisismului mult mai mult decât pentru îmbunătăţirea spectrului de analize şi longevitate – Bunul nostru Univers însă, a decis să coincidă cele două cu finalitate fericită

Arăţi bine? Deci te simţi bine!

Toate bune până aici – de aici alegerile se simplifică: a alege felul în care lucrezi la look-ul tău – este direct dependent de lifestyle. A face o alegere eronată- te va transforma aproape instant în Don Quijote şi ale lui mori de vânt. Cum alegem în cunoştinţă de cauză? Nutrigo te ajută cu informaţii şi caracteristici ale celor două genuri LOOKvsLIFESTYLE, identificate statistic şi câteva recomandări:

Fit look

Aspect fiziologic: tonus muscular ridicat, procent de ţesut adipos foarte scăzut, musculatură “definită” adică separarea grupelor musculare vizibilă, tonus energetic crescut.

Super look în haine sport, lenjerie intimă (în special fără), ţinute casual mulate pe formele de corp.

Necesități lifestyle: 2 ore minim 5 zile/săptămână necesare lucrului în sala de fitness, la intensitate ridicată, exerciţii specifice cu greutăţi pentru hipertrofie musculară. Nivel de cardio redus, dietă hiper-proteică, low carb, atenţie sporită la alimentaţie, necesită minim 3 mese pe zi + o gustare/shake-uri proteice. Aportul de hidratare este ridicat, nivelul de fructe scăzut şi legume ridicat, fără dulciuri şi zahăr procesat – (sunt parte din Green Sugar Nation-cei care aleg dulcele natural). Somn minim 8 ore zilnic.

În bucătărie: pasiune pentru mâncare şi gătit, eficienţa în cumpărături, definitiv gurmandă şi pasionată de alimentaţie. Matematica macro-nutrienţilor şi cea calorică sunt imperative şi la fel şi cunoştinţele medicale bazice despre metabolism.

Look caracteristic persoanelor cu un nivel de determinare foarte ridicat, consecvente şi răbdătoare, cu un nivel motivaţional activant, pentru perioade lungi de timp(mă refer la ani, NU ZILE).

Predispoziţie medicală la colesterol ridicat, trigliceride ridicate şi transaminaze hepatice cu valori crescute.

Recomandări Nutrigo:

ATENŢIE la suplimentele folosite la antrenamente. Modifică structural spectrul de analize şi pot da rezultate false! Specificaţi medicului curant sau nutriţionistului ce suplimentări folosiţi pentru a evita confuziile. Suplimentările care alterează analizele sunt: shake-uri proteice(tot ce depăşeşte 1.5 g.prot/kg.corp), creatină monohidrat, arginină, ornitină, citrulină (pre-work-out-uri).

ATENŢIE şi la tratamentele hormonale – orice – ORICE suplimentare trebuie specificată specialiştilor. De la simple suplimentări cu taurină/tribullus până la substanţe anabolizante. NU ASCUNDE aceste detalii- nu vei fi blamată, ci doar ghidată pentru a face alegerile cât mai informate. Riscul de a primi un tratament pentru o patologie ne-existentă este foarte ridicat. Marea majoritate a specialiştilor, NU au cum să ştie care sunt suplimentările personale – deoarece acestea nu reies în analize decât ca şi valori care ating şi depăşesc (fals uneori) limita patologicului.

Estetic look

Aspect fiziologic: tonus muscular redus, procent de ţesut adipos redus, aspect uşor skinny/anorexic, excelent look pentru modeling.

Super look – în haine elegante, ţinute de afaceri, rochii de seară.

Necesități lifestyle: 1 oră/3 pe săptămână, exerciţii cu rata pulsului foarte ridicată, aerobic, HIIT, Tabata, kangoo etc. Dietă lowcal, low IG, nivel de redus de macronutrienţi- 2 mese pe zi, aport de hidratare redus, nivel de legume fibroase crescut, nivel de oleginoase crescut, caracteristic alegerilor unui stil de viaţă alimentar vegan, vegetarian, raw-vegan. Nivel de somn complet haotic, de obicei foarte redus.

În bucătărie: uşor leneşă, neglijentă – se alimentează pe principiul: “să nu leşin”, nu necesită cunoştinţe culinare sau medicale, preia foarte des informaţii nutriţionale fără a verifica sursa sau ştiinţa fondării.

Look caracteristic  atât persoanelor foarte aglomerate şi stresate din management sau celor care au chemare spre ezoteric şi spiritualitate. Cele care se încred mai mult în “vocea interioară” şi îngrijirea spiritului – decăt în ştiinţa medical-nutriţională.  Inconsecvenţă, uşoară neglijenţă alimentară şi delăsarea pe acest domeniu sunt specifice, independent de profilul de lifestyle şi alegerilor personale. Sunt însă persoane energetice, hiper active – chiar uşor nevrotice.

Predispoziţie medicală la anemie, carenţe proteice, vitaminice şi de electroliţi.

Recomandări Nutrigo:

ATENŢIE la sursele de informaţii medicale şi de nutriţie! Revistele de fashion, de spiritualitate sau care vând anumite tipuri de produse sau servicii cosmetice sau estetice (fiziologice sau spirituale) au tendinţa de a furniza informaţii FALSE-marketingul nu discerne-ci VINDE! Verifică tot ce afli cu un specialist înainte de a aplica. Dacă este guru în spiritualitate – se ocupă de hrana spirituală! Lasă nutriţionistul să se ocupe de hrana metabolizantă a organismului.

Dragi cititori, sunt obiectiv-ştiinţific ca premise, prin urmare dureros de sincer şi direct în prezentarea concluziilor. Folosesc statistica ca şi sursă informaţională, dar reţineţi totuşi: Statistica conţine şi excepţii – care de altfel, constituie o confirmare a majorităţii.

Recomandarea FINALĂ NutriGo: FII sinceră !!!

În primul rând fii sinceră cu tine: Eşti singura persoană căreia îi datorezi asta cu adevărat…

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939

 [:en]

[:]