Ce vitamine ne trebuie pentru cresterea parului?

Mai exact, astazi vorbim despre vitaminele A, C si E, vitamine care pot ajuta in lupta contra caderii parului. Subtierea treptata a firului este un proces normal odata cu avansarea in varsta, insa pierderea parului poate sa duca la alopecie atunci cand rata caderii o depaseste pe cea a cresterii. Iata, asadar, ce vitamine mentin parul sanatos.

Vitamina A ajuta la producerea sebumului

In aceste conditii, lipsa vitaminei A din organism inseamna un par uscat, subtire, predispus la matreata. De aici si pana la caderea parului nu mai raman decat cativa pasi. Aceasta poate fi luata din alimente (mango, portocale, cartofi dulci sau morcovi), dar si din suplimente alimentare.

Este bine sa stii faptul ca unele medicamente, printre care si aspirina, dar si fumul de tigara, impiedica absorbtia vitaminei A in organism. In schimb, excesul acestei vitamine duce la o hipersecretie de sebum care provoaca ingrasarea excesiva a parului si la caderea lui.

Vitamina C sustine crearea de colagen

Cu rol esential in dezvoltarea colagenului, vitamina C (cunoscuta si sub numele de acid ascorbic) trebuie consumata zilnic de cei care isi doresc un par puternic si sanatos. Printre altele, aceasta este un puternic antioxidant, lupta contra multor boli si creste imunitatea.

Acidul ascorbic poate fi luat din citrice, kiwi sau ardei rosu, asigurand structura scalpului, dar si a radacinii unghiilor, avand rol in cresterea acestora. Deci, conform credintelor populare, sunt o multime de alimente care contin vitamina C.

Vitamina E poate repara firul de par

Vitamina E este necesara, intrucat imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scalpului prin cresterea absorbtiei de oxigen. In acest fel, previne caderea parului, degradarea sau ruperea lui. Ea poate fi luata din alimente precum migdale, cerealele, uleiul de floarea-soarelui, de porumb sau boabele de soia.

Nu uita să distribui informația medicală gratuită pentru toți prietenii tăi și să fii astfel parte din rezolvarea problemei informaționale generală în țărișoara noastră, zdrobind astfel mitologia de marketing!

Abonează-te pe canalul de youtube al Nutriei Nutriționiste și ascultă toate vlogurile Nutriei pentru mai multe informații despre nutriție si alimentația sănătoasă – https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo

Pentru mai multe informații și articole despre nutriție, dietetică și alimentație sănătoasă vă invit să oferiți un like/îmi place/urmărește pe pagina oficială de Facebook a Cabinetului de nutriție echilibrată, dietetică medicală și remodelare corporală
=> www.facebook.com/Nutrigo.ro <=

Citește articolele Nutriei Nutriționiste și informează-te sau folosește căsuța de căutare a paginii – http://www.nutrigo.ro/articole/

Citește articolele postate de Nutria NutriGo pe platfoma Fix la Fixhttps://fixlafix.com/author/ionutignat/

Intră pe grupul condus de Cabinet de Nutritie si Dietetica Nutrigo – https://www.facebook.com/groups/128737220808639/

Sau vizitează și solicită accesul pe platforma fixlafix –https://www.facebook.com/groups/mirelaretegan/

Servicii de consultanta si asistenta nutritionala on-line, cu monitorizare si adaptare gasiti pe: http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/ 

Mai multe retete pe www.nutrigo.ro/retete
Mai multe articole de nutriție pe www.nutrigo.ro/articole
www.nutrigo.ro
nutrigo@nutrigo.ro
Telefon informații suplimentare – 0787 801 939 Ionut Ignat