Se caramelizează greensugar şi se adaugă merele în prealabil decojite şi curăţat interiorul, după care se coc la cuptor.

Se bat gălbenuşurile separat cu ulei presat la rece de floarea soarelului (Zorian de la Prodsor).

În alt recipient se bat albuşurile spumă cu green sugar şi cu 2 pliculeţe de vanilla bourbon green sugar. Se pune gălbenuşul peste albuşul spumă şi se adaugă făină albă sau de secară după preferinţe.

Se mixează  compoziţia şi se adaugă peste merele coapte şi greensugar-ul caramelizat şi se pun din nou la cuptor. În funcţie de cuptor se foloseşte metoda de verificare „a la scobitoare” (până când nu se mai lipeşte aluatul de beţişor).

Se presară nuca de cocos şi scorţişoara deasupra… Poftă bună!

Like-Share NutriGo pentru mai multe articole de nutriţie şi reţete sănătoase!!!

tort-meregs1