Despre Fresh-uri si Despre Detox

Ohohoho!!! Efectiv salivez de placere cand intru in subiectul asta…

Dragii Nutriei  va anunt oficios ca a venit acest moment magic in care incep sa dezbat acest foaaarte indragit subiect de mine personal si MAI ALES de promovatorii lui…

Detox-ul si uzul de fresh-uri de fructe (exclusiv) pt detox…

Amu sa incepem cu fresh-urile! Sintagma “ Eu beau 3-4 fresh-uri de fructe pe zi si mananc sanatos – de ce nu slabesc?” va este cunoscuta?

Pai sa incepem ostilitatile calorice: Nutritia stimabili cititori sanatofagi fixisti, este matematica! In cel mai pur sens … si nici macar matematica foaaarte complicata! Tine de adunari si scaderi! Adicatelea – daca un individ, ca subsemnatul la varsta aproape onorabila de 37 de ani, cu o greutate de 80 kilograme si o inaltime de 1.75 – ar trebui sa consume, in baza activitatilor aferente aproximativ 2000 kcal in zi fara sport – daca sar de 2000 – plusul se stocheaza ca energie in tesutul adipos si cresc in greutate (regim alimentar hiper-caloric) iara daca ma duc sub 2000 corpul meu parleste din stoc si scad in greutate (regim hipo-caloric). Ca nota personala – este tare greu sa pacalesti un nutritionist cu mesele… 😉 cu titlu informativ – in cazuistica de cabinet 🙂

Amu sa ne luam de fresh-uri – Una bucata fresh clasic de portocale – contine cca 4 portocale semi-zemoase! 4 freshuri contin 16 portocale semi-zemoase… Un kg de portocale contine aproximativ 5 portocale – minus ceva pierderi – cele 4 freshuri reprezinta mai mult sau mai putin – 3 kg de portocale la 50 kcal 100 de grame – (stiu is 49!, dar imi plac formele si sumele rotunde 😉 ) dau 1500 KCAL!!!

Mai draga prietene – ca sa ne intelegem si in mancare cu treaba asta – EU – PERSONAL! Ar trebuie sa lucrez cu capul ( stiu, sunt si cu capul!) cca 14-15 ore pe zi (asta semnifica consum FOARTE ridicat de glucoza) si sa fac si antrenament o ora de Tabata cu greutati, sa fac si cumparaturi, sa stau si la cratita si taman… seara sa ajung si in pat unde intru la cardio de seara 😉 – cu 4 fresh-uri pe zi si un sandwhich mic?!?!?!? Hmmm e grele! (deazacorduri voite)

Partea proasta este ca in genere – la cele 4 fresh-uri pe zi se adauga (la cei in necunostinta de cauza) si vreo 3-4 poate chiar 5 mese daca tine fixul… si la final – sari nu un cal ci ditamai herghelia cand discutam de nivel caloric admis zilnic! Si uite asa nu slabesti… au contraire!

Amu sa discutam si de Detox

Din seria medicamente/tratamente/diete pentru buzunarul altora şi nu pentru sănătatea ta: Detoxul se potriveşte cel mai bine!

Şi vorbesc despre procedura de detoxifiere a organismului de toxinele aparute în urma proceselor metabolice şi nu de detoxul emoţional-psihologic care ţine de alta ştiinţă care aparţine de alt tip de expert-specialist.

De ce nu există medicamente sau diete care produc detoxifierea organismului? Pentru că bunul nostru Univers/Dumnezeu, ne-a dat un organ cu adevarat magic care se ocupa FIX de această procedură: Ficatul.

Toxinele, sunt elemente chimice nocive organismului nostru, rezultate din procesul de ingerare de produse alimetare şi care sunt procesate, prelucrate şi eliminate cu asistenţa ficatului… şi tocmai acesta este şi răspunsul nostru: detoxifierea se face în urma ingerarii de alimente/fresh-uri/medicamente- deci, prin urmare, oricare din aceste categorii nu sunt decat producătoare de alte tipuri de toxine…

Să folosim metoda silogistică simplă:

Premisa 1: alimente/medicamente/tratamente/fresh-uri produc toxine

Premisa 2: detoxifierea este procesul de eliminare a toxinelor produse de alimente/medicamente/tratamente/fresh-uri

Concluzie: NU există alimente/medicamente/tratamente care produc detoxifierea!

Şi va rog sa faceti nota de faptul ca, desi recunosc existanta unor alimente/medicamente/tratamente/fresh-uri care reusesc sa produca MAI PUTINE TOXINE- nu sunt ABSOLUT in nici o forma de acord cu efectul detoxifiant al acestora.

Si apropont de fresh-uri (din nou voita agramarea – poate nu scriu la toate asta – dar incepeti sa va obisnuiti cu stilul smuls al Nutriei Fixiste) – ar avea ele fructele un fel de efect detox – prin fibrele care mai curata colonul… AAAA!! ma scuzati – am omis faptul ca in momentul in care procesam mecanic fructele se distrug toate fibrele… Eh! Deci – practic bem niste zahar si asteptam sa slabim si sa ne detoxifiem.. Mult succes ascultatorilor care predica sistemul ! Va astept FixlaFix pe grup sau la cabinet dupa cateva luni si cateva kg de adipocite bine stratificate si sedimentate!

Dragi cititori FIXISTI: nu mai aruncaţi cu banii în câini ( tratamente magice fructuaase, sucuri de fructe cu titlu detoxifiant care de fapt va mentin grasi sau chiar va ingrasa etc)… aruncaţi cu banii în mâncare pentru câini şi alte biete făpturi ale străzilor sau ajutaţi bietele animale prin donatii la padocuri. Este măcar o faptă cu o consecinţă benefică reală!

Informati-va dragi cititori Fixisti inainte de a o lua pe orice drum – caci fara informatie – Jalea pe noi e cat capra sau portocala…. in cazul nostru!

Stay Frosty People! Si stati la fix…

Consultații

https://fixlafix.com/