Slabitul sanatos: o asociatie de termeni simpla, insa foarte greu de indeplinit! De ce? Foarte simplu: daca vrei sa slabesti REPEDE exista o metoda foarte simpla: NU MANCA! Totul tine de aport caloric… corpul consuma circa 1200-1500 calorii zilnic fara absolut nici o activitate, doar in mentinerea sistemelor vitale! Adauga activitate fizica sau mentala si corpul va arde si mai multe calorii in 24 de ore…

Nu manca o saptamana si vei slabi dramatic! Spartan, totusi foarte eficient daca este scopul suprem!
La ce trebuie sa te astepti daca alegi aceasta metoda… la rezultate la fel de spartane ca si metoda aplicata: stari de lesin, incapacitatea de a te concentra si a duce la indeplinire task-urile zilnice, lipsa de atentie si lipsa reflexelor. Pe scurt ai toate sansele sa fii concediat de la locul de munca, sa faci un accident in trafic, sa te ranesti grav. MERITA?

Ca sa te convingem ca nu merita asezoneaza toata latura negativa a regimului „spartan” cu efectul de yo-yo. Acest efect functioneaza exact ca si biluta legata cu un elastic pe care o lasi in voia gravitatiei si care se intoarce cu aproape aceesi forta! Adica: priveaza corpul tau de macronutrienti si va arde tesut adipos in loc… ofera-i mai apoi alimente din nou si il va pune inapoi pregatindu-se pentru ceva similar in viitor.

Dieta spartana NU FUNCTIONEAZA! Bine bine! Si atunci ce alta dieta aleg!? Piata abunda de fel si fel de diete in functie de zona, anumite tipuri de alimente, zi din saptamana, pana chiar si zodie! Sa nu mai mentionam si „pilula magica” care te face sa dai jos x kg in cateva zile.

Atunci ce alegi? Noi te sfatuim sa alegi echilibrul!

In primul rand informeaza-te! Este clar ca daca ai ajuns aici, pana in acest moment nu ti-ai tratat corpul ca un templu ci mai mult ca un bordel. Sau poate ai avut grija de corpul tau si doar doresti sa excelezi din acest punct; in acest caz te felicitam!

Dar totul pleaca de la informatie! Cauta, citeste si treptat, printre tonele de articole pe care le studiezi, inevitabil vei citi cateva care iti vor da un sentiment bun, un sentiment de „Asta mi se potriveste si suna bine!”. Lasa bunul simt sa te ghideze si mai apoi incepe incet sa experimentezi.

Tine un jurnal cu progresele sau regresele tale, dupa caz. Invata sa citesti corpul tau ca pe o carte sau o materie de la scoala. Organismul tau iti ofera toate informatiile de care ai nevoie! Folosesti o dieta care te face sa te simti energic si plin de viata, ai facut un exercitiu care te-a facut sa te simti excelent… esti din ce in ce mai aproape. Si astfel, prin cautari vei gasi un stil de viata partener care te va insoti in drumul tau spre sanatate!

Si mai departe? Odata ce mi-am gasit „partenerul” ce este de facut? Gandeste ca un pinguin! Daca ti-ai gasit „partenerul” accepta-l pentru toate viata si astfel in fiecare dimineata te vei trezi plin de incredere si plin de viata cum o faci in aceste momente!

Gandeste ca un pinguin!!! Daca ma simt bine cu acest „partener” imi doresc sa petrec toata viata in compania lui!