fbpx
[:ro]De câteva zile mă uit cu jind la niscvai paste bio din grâu dur luate de la Casuta Naturii… şi parcă tună, dar nu se adună. Le vreau mai speciale, mai altfel – mai … dress to impress!

Şi astăzi, bunul Univers îmi dă răspunsul. Prin perindările autorizabile alături de colega mea Ionela şi deschizătorul de uşi şi suflete – Matei, dupa ce-am trecut prin relaxarea şofatului cu automat de la câteodată 3 cilindri… poposirăm într-un final la Casuta Naturii. Aici, ceva verde mi se năzare şi nutriţioneşte mă reped spre Liviu să-l chestionez…

“Păi Food Forest fu în vizită şi ăla e hamei!” mă informă Spiriduşul Vesel… Eu paf! Huh?! Împletim o bere? Şi iote aşa mă povăţuiră Spiridusi Din Casuta Naturii de un wok minunat cu hamei, usturoi verde şi ceapă din sursa de vitalitate Food Forest… şi la inspiraţia lor.

Asta-i! Urlară 3 voci simultan în capul meu!(personalităţile multiple) Gătesc pt un stomacel sensibil cu lipse acute de acizi biliari şi deficiente de lipază – aşa că! Hameiul e purrrfect…

Ajunsei acasă, stropii wok-ul cu puţin ulei de măsline extra-feciorelnic, aruncai hameiul proaspăt cu usturoi şi ceapă verde, sare, puţină nucşoară, ghimbir şi un dram de garam massala (că aşa mi-a spus nr 2 din cap) şi stropite cu lămâie la final… Pastele bio separat cu încă o mână de ceapă şi usturoi la fiert pentru gust – şi VOILA MINUNĂŢIE! Am aruncat in wok si o mână de Green Sugar – ca sa fie mai delicios şi savuros şi thai-os  si nitel sos de soia…

Întâmpinate iniţial cu multă reticenţă în farfurie, cu apelative jignitoare buruienoase şi ierboase, lăstarii mei de hamei cu usturoi şi ceapă – pe un pat de paste faine bio – au început încet să intre în sufleţel şi să-şi facă loc în inimioară. Au trecut repede de la “comestibile” la “nu-s aşa rele” şi la final la “chiar au fost bune”… (foarte spinoasă şi aricioasă audienţă)

Grijă la usturoiul verde – puneţi-l mai spre final …. că altfel dă un gust uşor amărui – deşi mie mi s-a părut că a completat excelent tabloul gusturilor în platou… nu toata lumea trebuie să fie de aceeaşi părere însă. A durat niţel identificarea “vinovetului” pe principiul separaţiei puterilor în stat – dar s-a ajuns repejor la vorba mea. Deh! Doar am întotdeauna dreptate! Măcar nutriţioneşte vorbind… 😛

Humulus lupulus (Hameiul sau (rar) hămeiul în rom.; în engl.: hop — planta şi hops — grupul floral feminin) este o specie perenă a genului de plante erbacee Humulus care aparţine familiei Cannabaceae, care include şi genus Cannabis (cânepă: plantă textilă şi medicinală). Poate de aici senzaţia plăcută şi relaxantă de după masă, chiar uşor adictivă – asociată cu o poftă interesantă de dulce spre finalul serii… Poate… 😛… Anyway… Skipping…

Amu’ nutriţioneste vorbind hameiul face lucruri faine: Sedativ nervos major, tonic-aperitiv şi stomachic, diuretic cu eliminare de acid uric, calmant al durerilor provocate de menstruaţie, activează circulaţia sanguină, coleretic-colagog, astringent, antitrichomonazaic. Face însă şi un lucru mai puţin fain cică este anafrodisiac – mai precis inhibă libidoul sexual…. deci, teoretic, ar trebui exclus dintr-o cină romantică 😛 Practic – tind să cred că mai mult depinde de partenerii subiectului… Vă las la teste şi aştept feedback… (cel negativ… în private, bineînţeles)

Stay frosty everyone!

[:]