BREAKING NEWS: Detectivul Nutrie prinde mlm-istul mincinos în Carrefour!

Amu‘ sincer nu prea am obiceiul de a mă lua aiurea de mlm-iști ANUME decât dacă sar herghelia de cai… și bineînțeles că au sărit-o, de unde și prezentul post! mă fac Batman și Nutrition Knight – și vin ca un ninja vigilante să salvez situația! După ăla cu Celulita unde mi-am creat „prieteni prin trei sferturi din saloanele din Românica… și a mea Doamnă Nutrie, când sună acum pentru programare la unghiuțe sau coafor, întreabă mai întâi dacă au vreun serviciu legat de celulită – și doar dacă n-au nimic pe subiect se duce (safety reasons, să nu vină acasă tunsă scurt și vopsită verde)… m-am gândit eu așa să măresc plaja de „prieteni” și la mlm-uri – poate se mai auto-curăță și lista mea de pe facebook cu cei pe care nu i-am identificat încă… și fac locuri pentru cei care chiar au nevoie de postările mele. Anyway…

MLM=multi level marketing – schemă de vânzare piramidală, cu abordarea listelor de cunoștințe, cumpărarea unui pachet de bază, și procent din vânzările personale și ale echipei pe care o recrutezi. Campaniile de recrutare sunt făcute în general într-un mod abuziv, invaziv, oferind un set de informații trunchiate și segmentate – despre cele câteva persoane care au făcut avere prin acest sistem (de obicei cei care le-ai și întemeiat).

Să vă povestească Nutria, cu tâlcul specific, toată întâmplarea… Răbdare în lectură, dar fără tutun că dăunează grav sănătății! (vorbă din popor).

Era o zi de duminică cețoasă … din casă, îți dădea fiori reci pe șira spinării! Și nu ceață d-aia densă… din ailaltă prin care vezi, dar simți în ADN cât de rece este!

Plecarăm la Carrefour să ne scoatem paltoanele de la curățătorie … și să mai shopuim nițel pt săptămâna ce urmează… coadă la curățătorie, DOH! – duminică – toată nația ieșeană e prin mall-uri! Mă aștern agale la coadă și Doamna Nutria Mea mă notifică că merge la bântuit prin librărie. Aprob liniștit – era absurd să suferim amândoi pentru alegerea mea de a ieși duminica din casă!

Cât stau eu așa liniștit în gândurile mele, remarc că fix în față la ieșirea din market – un stand – pe care scria MARE – WELLNESS – consultații nutriționale gratuite! Hah! Zic în gând! D-ai mei noi pe piață! Sau o clinică nouă de wellness… le ador și îmi doresc să fie cât mai multe! Fără sarcasm, dar evident că mă refer la alea care fac saună, crio-saună, consultatii de IMC si calorii, masaje de diverse tipuri! – Cu alea sunt foarte de acord… și noi folosim sau recomandăm la pacienții noștri (nutriție&psihologie)… dar aici era altă povestioară!

Mă duc la stand încărcat cu umerașele de la curățătorie… și intru în vorbă:

Daaa – ce dați dvs bun acilea?”

…și începe povestea de la două dudui (a căror corp sincer, mai mergea aranjat serios! Dacă mă înțelegeți ce vreau să zic… adicătelea, așa ca om de marketing – trânteam două fitnerițe acolea – cu abdomenul pătrățos descoperit, îmbrăcate sport mulat! De stârneam măcar vreo 10 divorțuri și 500 de nopți pe canapea!). Și povestesc ele și povestesc și nu se mai opresc de gratuități pe care le primeam!

DAR NASUL DE NUTRIE – imediat s-a aprins ca la Rudolf – Renul lui Moș Crăciun… că ceva duhnea rău tare… Așa că, scot asul din mânecă și le zic că și eu sunt de profesie și că am jumate de milion de urmăritori! (una din spate mă recunoaște și începe să zâmbească! Se apropie de mine și se ridică pe vârfuri spre urechea mea… șoptind suav și sexy înspre mine – „NUTRIAAAA…”). Zâmbesc stânjenit… n-am înțeles dacă era și ea la stand sau era doar trecătoare care căsca ochii la ofertă! (sper să nu fiu al 501-lea care doarme pe canapea după povestea asta pe care a mea Doamnă Nutrie, încă n-a auzit-o… rețineți ea era încă la zgâit ochii prin magazine de chestii strălucitoare).

Anyways, duduile foarte ferice c-au pus mâna pe așa premiu (eu adicătelea cu cohortele mele de urmăritori) deja visau la sutele de mii de borcane cu prafuri pe care urmau să le vândă! Eu, decid să îndulcesc oferta, poate poate ajung mai repede la proverbialul miez din dodoașcă – le spun de Ziua Sănătoasă 9 de pe 8 decembrie… ELE EFECTIV SAR ÎN SUS! Jump Around – Jump up! Jump up! and get down!

Și TAM TAAAM TAAAAAAM – manipularea mea conversațională abilă… duce la durul adevăr:

Vreu să vă întreb ceva… nu-i așa că știți că omul normal, pentru a avea o viață normală cu micro și macro nutrienți – trebuie să folosească suplimente!?”

BĂĂĂĂII OAMENI BUNI – cu tonul ăsta ATÂT DE IMPERATIV – la adresa unui specialist (că știau de amu 3 cuvinte despre mine!) Cât de îndoctrinată poți fi!? Sau câte datorii ai acumulat cumpărând tâmpeniile alea de prafuri de ai ajuns la acest prag de disperare!?!?!?!

Câți prieteni ai aruncat pe geam – frecându-i ZI DE ZI – să intre în imbecilitatea sistemului în care tu ai căzut capcană!!!

…întreb direct dacă comercializează produse „herbălai” – nu dau numele corect din motive legale! Le anunț pe stimabile că CONDAMN aceste practici ilegale și mincinoase și le recomand să închidă standul … pt că urmează asta! Cineva, trebuie să facă ceva pentru a informa CORECT populația! #nutritionknight

DEȘI TOT LEGAL – ar trebui DAȚI DRAQ-ului afară din mall – pentru reclamă mincinoasă! Au mii și mii de procese pe tot globul… și în România încă au tupeu să se afișeze în public și la fel de dureros, încă sunt oameni care le cad în capcană – pierd bani, sănătate, toți prietenii… și după mai și recidivează cu greutatea! Pentru că la nimeni (excepție eu, fiind trofeul zilei – dacă mă agățau!) nu pomenesc că de fapt în spate se vând produsele herbălai.

Nu nu – te prostesc să vii la „clinica de wellness” – faci două mișcari yoga moca, îți dau o foaie cu 3 calcule făcute pe calculatoarele on line gratuite, fac un IMC și „calculează” masa adipoasă vs țesut muscular uitându-se în astre și zodiac ( că RMN sigur nu au) și o dietă moca cu brocoli… iar când toate nu merg vin și îți spun „ Poate vreți să încercați „SUPER PRAFURILE NOASTRE MAGICE DIN CORN DE INOROG” – de dai 10 kile în 3 zile (pt că îți caci o bucată de ficat și piși un rinichi)… și dupa ce cumperi pachetul nostru de start (pt care trebuie să faci credit cu casa gaj), începi să suni toți prietenii tăi din listă (te învață ei cum, fii pe pace – te și controlează dacă ai facut-o) sperând că faci niște bani să cumperi al doilea pachet de prafuri (că nu mai ai ce pune gaj – că ai pus deja la primul pachet și băncile nu-ți mai dau al doilea credit). După ce te îndepărtează toți prietenii – că s-au săturat de agresivitatea și disperarea ta ne-manierată, intri în depresie, începi să ai stări de anxietate… bani de psiholog sau psihiatru nu mai ai… ești cu 3 facturi la gaz și lumină în spate… și achiti doar ordinele de deconectare. Vestea bună este că slăbești! :)))) nu prea mai ai ce mânca și nici de dormit nu prea mai poți de griji! Dacă ai copii te-ai scos – poți să-i scoți la cerșit!

Dar ai dat cu curu de groapa Marianelor și te-ai trezit la realitate – sapă de lemn, dar realistică! O iei de la capăt, renunți la mlm, te refaci financiar, începi din nou să spargi haleu în tine, dar mai abitir amucă ai de acoperit ultimele răni – redevii supra-ponderal (cu bafta zic asta, să fiu elegant) și vii la mine la cabinet (sau la alt specialist REAL). De ce spun toate astea? 108 CAZURI mi-au călcat pragul în fizic sau virtual în experiența mea de 7 ani – EXACT CU ACEEAȘI POVESTE! Și 80% din cazuri cu aceeași firmă!

N-aveți bani de specialist? No problemo – ai mai jos TOATE link-urile mele cu TOATE articolele și vlogurile pe toate subiectele – și tot ce ai de făcut este să citești, să înveți și să adaptezi la propriul tău caz.

Tineți minte – ORICINE – se dă a fi nutriționist, dietetician, tehnician nutriționist, medic nutriționist, consultant în alimentație, personal TRAINER și ORICE derivație pe subiectul specialist de slăbeală – și vrea să vă vândă „suplimente de slăbit” este un șarlatan și un ne-profesionist! Suplimentele mineralice sau vitaminice se dau DOAR în baza carențelor sau istoricului medical de malabsorbtie/sau alte patologii de pe DOSARUL MEDICAL (spectru de analize, scrisori medicale, scrisori de externare, diagnostic cu medicatie expresă).

SHAKE-Urile proteice sunt DEDICATE DOAR ATLEȚILOR PROFESIONIȘTI SAU AMATORI! Adică persoanelor care fac sporturi de PERFORMANȚĂ (2-5-7 antrenamente SERIOASE pe săptămână de minim 5 ani)! Știu că pentru unii 3 etaje par a fi 100 de metri garduri la olimpiadă, deadlift cu 200 de kile sau bench press de 150 kile – dar este departe de adevăr!

Mingea-i la voi!

P.S. Indicat este… să distribuiți articolul ÎN TOATE COLȚURILE NETULUI! – pentru a salva efectiv vieți distruse și a informa corect omenirea neștiutoare de pretutindeni!


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie:

  -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.