[:ro]

Pătrunjelul ca şi condiment este excelent, dar ca şi suc concentrat- poate dăuna grav sănătăţii !!!

Astfel, o simplă salată Tabbouleh cu patrunjel nu trebuie să vă sperie, dar sucul concetrat de pătrunjel NU este benefic pentru organism şi poate crea probleme severe în factorii de coagulare a sângelui, datorat excesului de Vit K (2050% din doza zilnică recomandată). Pătrunjelul, în sinea lui, folosit cu pondere în alimentaţie, ca şi condiment- este însă o excepţională sursa de Vit C, Vit A şi Vit K, însă – o concentraţie exagerata poate dăuna grav sănătăţii.

Câteodată, în dorinţele noastre de sănătate uităm cu desăvârşire să verificam informaţiile predate on line cu personalul specializat sau pe website-urile specializate… Dragi cititori, trebuie să înţelegeţi că o companie ce vinde on line sau cu home delivery felurite sucuri cu titulaturi şi proprietăţi de ultra, super, mega sănătoase/detoxifiante – pot ascunde o totală necunoştinţă de cauză şi neinformare a eventualelor implicaţii medicale.

Mai precis, acest gen de vânzări de panacee universale la diverse maladii/patologii – au un singur scop – maximizarea vânzărilor independent de clientelă. Ei nu solicită un background medical, ei nu analizează stilul de viaţă, tabloul clinic sau obiceiul alimentar al clientului… Toate ţin de informarea ulterioară a clientului, pe răspunderea acestuia. Dar câţi dintre noi facem această informare cu adevarat? Asta este altă poveste…

Atenţie la consumul exagerat de patrunjel!!!

Supradoza de vitamina K se manifestă prin anemia hemolitică, precum şi prin hiperbilirubinemie, caracterizată de prezenţa unei cantităţi mari de bilirubină în sânge. În general, această condiţie medicală, duce la apariţia icterului.

La adulţi reacţiile toxice/alergice asociate cu excesul vitaminei K includ: înroşirea feţei, tulburări gastrointestinale şi iritaţii. Este indicat  să tineti cont de faptul că vitamina K interacţionează cu alte medicamente precum uleiuri minerale, folosite pentru tratarea constipaţiei, alături de folosirea pe termen lung a antacizilor şi bineînţeles a substanţelor anticoagulante: trombostop şi sintrom.

Patrunjel

36 kcal/100g si 3 IG

Vit A – 168%

Vit C – 222%

Vit K – 2050%

 

Vă aştepăm să ne contactaţi şi pe Facebook NutriGo…

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939[:]