Despre cum ne remodelăm corporal estetic după 40 de ani
(complicații incluse cum ar fi obezitatea, dar și demența senilă) by Nutria 

Umblă vorba prin târg că un aspect estetic umanoid (asta în limba Nutriei înseamnă un aspect estetic decent) înseamnă de fapt o ecuație! Așa ne place nouă, bipezilor homo sapiens, mai ales de când am găsit știința asta faină numită matematică – să punem totul în cifre…

Ei dragii Nutriei, ecuația asta magică ar fi cam de 25% mișcare fizică și 75% nutriție(zic gurile rele). Adică pe scurt, un procent suficient de disproporționat încât să ne scoată din cap că am putea vreodată să fugărim o dietă proastă! (În traducere = să ardem extracaloriile ingerate fugind în jurul propriei noastre cozi metabolice). Deci uitați treaba asta… că nu merge!

Sau merge?! Evident, depinde de MUULȚI parametri – dar azi noi vom discuta DOAR UNUL SINGUR: Vârsta și istoricul – Numărul de care mă iau eu – 40 (motive personale) Și aici Nutria un singur lucru vă garantează din anatomia umană – că lucrurile nu se îmbunătațesc odată cu trecerea timpului din punct de vedere metabolic.

Adică la 20 de ani, aveai șanse cu 10 genoflexiuni să flexezi cele 1500 kcal din pizza în plus… la 30 îți trebuie 1000 de genflexiuni, iar la 40… fără număr! (este doar o exemplificare, nu o luați ca atare și să vă apucați ca bezmeticii să faceți geno-apocalipsă… de fapt, taie asta… BĂGAȚI FRATE! Că sigur nu strică!).

Revenind pe planetă… fiindcă și eu mai am o aruncătură de băț până ating MAREA SCHIMBARE de prefix și ma afiliez la cel al României … ecuația mea s-a schimbat dramatic!

Asta dacă vine vorba de remodelare corporala, situația fiind mult mai decentă dacă menținerea este ținta. Dar să fim serioși!!!! Cine pentru numele tuturor zeilor își dorește menținere!?!?! Este ca și cum ai accepta că ești și vrei să fii mediocru! HELL NO! NEVER!

Să revenim la ecuația modificată cu parametrul vârstă:

125% efort si 175% nutriție JALEEEE FRATEEE!!!

… Și nu-i totul din păcate! Hai să extrapolăm:

1. Dacă adăugăm și faptul că ai suferit de obezitate (adică ți-ai crescut ca nehalitul numărul de adipocite fix după ce te-ai căsătorit, iar acu ești divorțat și vrei să le scazi – dă-mi voie să te anunț durul adevăr (ca săpunul, ăla de nu vrei să-l scapi la duș, în închisoare): NU SE MAI POATE! Pa! Acu lucrezi doar să le reduci dimensiunile… cu următoarea ecuație:
225% efort și 275% nutriție + rugăciuni pe altarul Zeului Cântar!

2. Nope! N-am terminat… adăugăm și faptul că – ai tăi părinți, au decis în anii tăi juvenili… că gras înseamnă și frumos… și au pompat la roabă calorii în tine. Iar în zona infantilă a dezvoltării făpturii noastre – avem prezentă cea mai mare rată de creștere a numărului de celule adipocite. Cel mai probabil te-ai luptat cu obezitatea toată viața ta, dar ai mai scăpat frâiele în ultimii ani de când „ejti boss la casa ta”. P.S. Hai, că ai noștri babaci erau ne-informați și nici nu știau ce-i aia haleală bună sau rea, asta este una… DAR, acum informația e pe toate gardurile, deci nu mai ai scuze pt ai tăi – Nu uita să înveți lecția pentru copiii tăi dacă nu vrei să le tatuezi o cruce metabolică s-o ducă toată viața! Obezitatea infantilă este un DEZASTRU DE PROPORȚII APOCALIPTICE în zilele noastre și toată TOATĂ vina aparține ne-informării și ignoranței părinților.

Din nou, să revin pe planeta noastră metabolică și să fac un update la ecuația noastră – 325% efort și 375% nutriție + numărat caloriile și cu 0.1 în față, cântărit și aerul respirat și antrenamente aproape zilnic (mă refer la d-alea cu greutate adăugată, nu flotări pe peretele vertical sau genoflexiuni odată pe zi când te duci la toaletă!). Asezonează și cu sesiuni de cardio HIIT … așa bonus!
*Din nou precizez, pentru cei care vor remodelare corporală – nu pentru cei care se acceptă și se iubesc așa cum sunt, pentru că oricum sunt cei mai buni/frumoși/inteligenți!! Ăia… acolo e altă poveste, de specialitatea doamnei mele… prefer să nu mă intro-bag! Circul ei, maimuțele ei sociopate…

3. …și cireașa de pe tortul tău metabolic… la toate de mai sus – adaugă și magicele perioade din viața ta în care ai zis tu că dietele cucuiete și înfometate de pe net dau sute de kile jos instant! La fiecare rhina, daneză, disociată sau orice altă „Înfometată” mai adaugă în ecuația ta câte un 100% … să fie primit în numele Ying și Yang metabolic al Universului, Amin!

Dragilor, sorry… realitatea este expusă dur… dar ata ete! Știți bine că nu vă vând brașoave! Vreți abureală metabolică!?! hermălaiul vă așteaptă întotdeauna pe voi și toată lista de prieteni pe care trebuie să-i sunați în prima săptămână să vă achitați pachetul de „bun venit!”… Vezi că se servește și cu un ceai pt că reții apa și aruncă repede vina pe glandă…  Nu uita de o linguriță de miere de viespi sălbatice, dizolvată în apă călduță cu lime bio că-i fără chimicale….

Acum știm deja, că de principiu (Adică în mare, dar nu este musai) un aspect fizic estetic proporționat (umanoid adicătelea, nu bizonesc) (valabil pt ambele sexe) înseamnă și o stare de sănătate decentă! Dar și momentul în care te înhami la drum – e bine să pleci pregătit de război, nu de o plimbare în parc! Iar dacă pleci după 40… cu toate de mai sus cârd după tine! Vezi să ai un tanc la tine și vreo 2 portavioane de rest… (nukes included!)

Stay frosty people and stay informed!

Nu uita dragă cititorule să distribui mai departe prezentul post în mediile tale pentru a păstra românii sănătoși și informați corect în alimentatie echilibrata! #teamotters


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie:

  -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.