[Voi știți că orice dietă se bazează de fapt FIX pe aceleași principii ale reducerii calorice?

Dukan – bagă mai multă proteină, senzație de sațietate crescută – mănânci mai puține calorii!!!

Disociat/Rhina – împarți categoriile alimentare, ai voie doar câte 1 pe diverse perioade, reduci caloriile inerent!!!

Ketogenic – ai atât de multe grăsimi scârboase în alimentație că inerent reduci caloriile vrând-ne-nevrând!!!

Post intermitent (IF) ai o fereastră de mâncare atât de redusă, după o lungă perioadă de micșorare volumetrică a stomacului, că inerent mănânci mai puține calorii!!!

Mediterană – salate peste salate, foarte ușoare caloric dar foarte volumetrice. Inerent se reduc caloriile overall. Ajungi la satietate activand repede cck-ul la fiecare masa (hormon de satietate din duoden).

Montignac sau dieta indicelui glicemic… toate alimentele cu IG sub 35 (mic) sunt de regula si foarte reduse caloric.

Zi-mi tu dieta dragă cititorul și eu explic cum se reduc caloriile și prin ce mecanism metabolic/psihologic… (vorbesc d-astea mai cunoscute și funcționale… nu toate panaramele din media – gen dieta cu mere sau cu supă de varză – alea-s complet retarde și dăunează sănătății realmente)

Atunci hai să vă întreb altceva dragilor sănătofagi cititauri? Dacă tot este fix aceeași Marie cu altă pălărie… Pentru numele metabolismului de ce nu numărăm din start caloriile și mai trecem prin toate bălăriile astea?

Se știe clar dpdv științific/medical/metabolic – că UNICA și SINGURA variantă de a slăbi este regimul hipocaloric! Adică trebuie să ingerezi ceva mai puține calorii decât consumă motorul tău intern… și să-l obligi astfel să recurgă la „ne-prețuitele” lui rezerve energetice stocate în adipocite/țesutul „gras”.

Nu uita că un share/distribuție nu doare, dar lumea moare de ne-informare…

Stay Smart and Stay Frosty!

CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie: -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.