Salată Louie cu creveți și carne de crab

Tipic californiană, cu origine în San Francisco, această salată e nelipsită în meniurile restaurantelor, tavernelor și cafenelelor din San Francisco. Alături de faimosul San Francisco Clam chowder face deliciul turiștilor. Nu ai văzut San Francisco dacă nu ai mâncat o salată Shrimp Louie în Fisherman’s Wharf!😊 Porțiile sunt mari, substanțiale, pentru că e un fel principal.

Rețeta e simplă.
Pentru 2 porții avem nevoie de:
– 2 salate verzi/ iceberg
-4 roșii feliate
-2 castraveți medii feliați
– felii de ridiche (6 ridichi roșii)
-1 ceapă roșie
-2 ouă fierte
-400 Gr creveți mici și/sau carne de crab
-1 lămâie feliată pentru servire
– 1avocado feliat
-dressing Louie (pentru 2 porții salată se prepară un amestec din 6 LG maioneză de casă, 4 lg smântână fină, 1,5 lg hrean ras, 1 lg suc lămâie, 1 linguriță chilli, 1 linguriță oțet balsamic, 1 lingură zahăr brun, 2 linguri ceapă tocată mărunt, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 2 linguri ketchup, sos Worcestershire 2 lingurițe. Toate acestea se amestecă bine cu un tel mic într-un bol.)

Creveții se fierb 2 minute în apă clocotită, se curăță de crustă, se taie pe burtă și li se scoate vena. Creveții pot fi făcuți și la grill. In acest caz, se stropesc înainte de a fi puși pe grill cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie. Se lasă 10 min la rece apoi se pun pe grătar. Se lasă pe grill cât își schimbă culoarea în roz. Se trag deoparte și se pudrează cu puțină paprika afumată.

Carnea de crab se scoate din carapace (după ce acesta este fiert) și se afânează cu o furculiță.
Salata verde/ iceberg se spală, se scurge bine de apă, se taie pe lung. Roșiile se feliază, la fel castraveții, avocado și ouăle fierte. Salata se clădește în farfurie, porționată din start. Se pune la bază frunzele de salată verde, apoi toate celelalte ingrediente. Peste salată se pun creveții/carnea de crab. Se servește cu dressing Louie alături și fiecare își pune cât dressing preferă.

Este o minunăție de salată, plină de savoare! Ideală pentru cină sau zile călduroase de vară.
Poftă bună!👍❤️


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie:

  -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.