Iuf Dragii Nutriei – tare mult mă mai întristează când văd oameni la nevoie cum caută și sapă după aur în deșert. Eu știu și înțeleg foarte bine că toți vrem și toți vrem ieri să slăbim – dară dragii Nutriei – nu e ca în filme cu ninja! Nu poți după ani și ani de sedentarism și ligheane de papa bun să faci spoof! Și să ai pătrățele pe stomac, fundul lui J Lo și piciorul lu’ Raicu… Universul dă – dar nu bagă chiar în traistă! Ceea ce am vrut să spun este ca geneticul se re-corectează și remodeleaza într-un an și repară ce ai făcut tu în ultimii 10 – dar nu chiar într-o lună! Că e prea de oaie… Te pune și pe tine Universul asta la încercare – să vadă dacă vrei cu adevarat, dacă poți să tragi, să fii consecvent – TREBUIE să demonstrezi și tu că vrei cu adevărat – și după te răsplătește cum se cuvine.

Și iote așa ajungem la catalizatorul metabolic – sau pilula magică sau praful de zână sau licoarea vraciului – care taie și spânzură kilele de pe noi și pe care o căutam toți disperați în absența voinței și consecvenței.

Nu iaște maică așa ceva – că l-aș prescrie și eu la cabinet cu rețete gârlă – și n-aș mai sta ca berbecul să citesc analize, să lecturez jurnale alimentare – să compilez și să calculez în fiecare zi cum mai trecem de un plafon metabolic – când organismul asta se încăpățânează să țină în brațe adipocita ca pe puiu’ ei cel mai drag!

Dureros, dar adevărat – este o Fata Morgana acest mirific și magic catalizator metabolic. Și ca și mitul berber – cu cât o cauți mai mult prin deșert și o urmezi – pe atât șansele să mori de sete cresc! Multe cazuri … groaznic de multe cazuri am mai întâlnit în cabinet de „Căutători de Fata Morgana” care au încercat vrute și nevrute – citite și descoperite – și la finalul zilei tot trebuie să ia taurul de coarne – să se înarmeze cu răbdare și voința și să se apuce de treabă serioasă: mese regulate, regim hipocaloric, structurarea macro-nutrienților și ingrediente sănătoase.

Și tare bine se mai vinde în ziua de azi Fătuca asta Morgana – că peste tot găsești numai sintagme care-ți stimulează imaginația și te fac să salivezi la propria ta imagine în oglinda de peste o săptămâna. „10 kg în două săptămâni” „3 kg pe zi” „pătrățele într-o oră” și toate dacă bei sucul magic și iei pastila minune… Iuf! Și cât de mulți cad în capcana asta… și își fac praf metabolismul și organismul – și după – tot pe calea cea dreaptă ajung! Karma, neh!?

Hai să nu vă las în ceață totuși doar cu plângeri! Care este calea karmică!?

1. Regim hipocaloric – adică în ecuația calorică trebuie să papi mai puțină energie decât consumi ȘI DOAR AȘA – organismul se duce în rezervele mult protejate din țesutul adipos și le consumă.

2. Mese regulate! Fixul este excelent din două motive- crește rata metabolică de arderi prin asigurarea corpului cu un flux de macro-nutrienți constant și asigură astfel corpul că nu face foamea – și poate arde liniștit rezervele. Și numărul doi – reglează senzația de foame/sațietate prin reglarea hormonală dintre grelină și CCK.

3. Mâncare sănătoasă! Poți să stai în cap și să faci flotări în limbă – dacă alimentația ta constă în 50% E-uri și glutamați – neuronal vorbind și medical vorbind nu se reglează nici o laie metabolică! Fructe, legume și cărnițe, ouă și pește din surse cât mai apropiate natural și ne-procesate. Nu tradu greșit ce spun – bio e cel mai ok! Dar e și scump! Eu mă mulțumesc cu toate ingredientele cumpărate în starea lor naturală – legume crude, fructe la fel, carne macră, ouă etc – și preparate în hruba voastră personală. Lasă deoparte faina alba si zaharul alb si orice combinatie intre ele… Treci la variatii integrale sau scazute caloric. Îți este poftă de dulce? Nu uita de Sweeteria … te ajută la nevoie și este irelevant caloric sau ca indice glicemic!

4. Mișca țesutul adipos! Nu te bucura că nu-i masaj (altă vrajă metabolică – în care doar îl miști de colo colo și ți se pare că ai slăbit 2 zile …. după care spoof! Iar te-ai îngrășat… -fii pe pace era doar în altă parte, e același țesut adipos). Când spun mișcă-l mă refer cu toată făptura ta măiastră! Nu sta locului – plimbări, exerciții cu grijă, oleacă de alergare ușoară – chiar și pe loc în baie – tot e ceva! Crești arderile, ridici oleacă rata metabolică și scurtezi anevoiosul drum karmic.

Gata rețeta! Amu spor stimabile – și răbdare și consecvență! Las-o pe fătuca deșertului – că nu e de pe lumea asta metabolică.

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dulcele este kriptonita ta!? Nu reușești să scapi de dorința de zahăr și îți afectează sănătatea și silueta!?
Dacă ai decis să învingi POFTA DE DULCE – DEFINITIV în 2020 – ai soluția aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939