După toate link-urile dezbătute despre micul dejun, gustări, prânz a venit timpul să dezbatem și ce punem în farfurie la cină! Dar până una alta, înainte să vă pun pe drumurile căutării celorlalte articole, hai să facem o recapitulare … cu link-uri direct!

Am discutat despre ce mâncăm dimineața aici…

Absolut totul despre micul dejun

Am discutat despre ce mâncăm la gustarea dintre prânz și cină aici – 

Am dezbătut toate combinațiile alimentare aici:

Iar acum a venit timpul să discutăm despre ce mâncăm seara… Păi aici – am să vă spun doar câteva reguli EXTRAORDINAR de simple și eficiente – când targetul nostru este reducerea țesutului adipos excesiv:

1. Ultima masă trebuie să fie cu minim 3-4 ore înainte de culcare – DE CE? Pentru că ne dorim să mai lăsăm în pace oleacă sistemul digestiv să se refacă pe parcursul serii și să-i oferim timpul necesar de procesare a nutrienților eficient.
2. Seara – nu mai avem nevoie de energie!!! Deci scoatem din ultima masă ABSOLUT tot ce ne aduce energie: carbohidrații complecși pe bază de zahăr și făină (care oricum nu ar avea ce căuta în orice masă practic când vrem să reducem țesutul adipos) si reducem si toate amidonoasele încărcate (linte, fasole, mazăre, cartofi de orice fel, evident și inerent paste).
3. Avem nevoie de fibre care să ne asiste tranzitul digestiv pentru a doua zi… așa că salatele sau legumele fibroase (praz, asparagus, varză, ardei gras) sunt foarte binevenite.
4. Tot pentru asistența tranzitului digestiv – punem si un probiotic decent (iaurtul) care în combinație cu semințele de chia (sursă de fibre și proteine vegetale) – devin un partener de nădejde! http://www.nutrigo.ro/chia/ si http://www.nutrigo.ro/chia-greensugar/
5. Seara cu siguranță avem nevoie de proteine pentru refacerea organismului – așa că – de la 90-130 g dintr-un steak de carne ușoară (piept de pui sau curcan, vită, cotlet) sunt foarte binevenite…
6. Acizii grași polinesaturați Omega 3 ne asistă metabolismul și în același timp țin sub control colesterolul și ne ajută sistemul cardio-vascular, așa că avem grijă ca măcar de 3-4 ori pe săptămână să avem mese de pește sau fructe de mare seara.
http://www.nutrigo.ro/sa-discutam-omega-3/
http://www.nutrigo.ro/despre-trigliceride/

Acum, dacă vă întrebați ce roade Nutria în fiecare seară: salată (de diverse tipuri – de la rucola, baby spanac, valeriană, iceberg si favorita romană) cu piept de pui/curcan o seară alternat cu pește următoarea seară (ambele la grătar, cu doar câteva picături de ulei de măsline).

Țineți aproape și nu uitați să distribuiți postul și să mă ajutați în cruciada mea de a informa toți românii de pretutindeni!

Nu uitați de abonarea la canal!
https://www.youtube.com/watch?v=QCNbfpQbWlg&t=2s

SINGURELE produse recomandate de Nutria NutriGo sunt:

OptiFibre® – de la Nestle Health Science – pentru asistența și reglarea eficientă a tranzitului intestinal 

Sweeteria – primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali de cea mai buna calitate, fără zahăr adăugat.

Dulcele este kriptonita ta!? Nu reușești să scapi de dorința de zahăr și îți afectează sănătatea și silueta!?
Dacă ai decis să învingi POFTA DE DULCE – DEFINITIV în 2020 – ai soluția aici – http://www.nutrigo.ro/subscriptions/

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.