Complianța în lucrul cu nutriționistul/consilierul de alimentație
Suntem sau nu ascultători când lucrăm cu un nutriționist sau consilier de alimentație?

Hai să vă spun despre cele două tipuri de consultații nutriționale pe care le am în cabinet:

Tipul numărul 1 de consultație – preferata mea – Consultație unde deja lucrez cu clienta/pacienta de ceva timp, avem rezultate foarte bune și în fiecare săptămână ne vedem să discutăm jurnalul, să adaptăm macro, să structurăm o zi sau un tip de abordare. Jumătate din timp stăm la cioace și în câteva minute adaptăm și pregătim și următoarea săptămână… Clienta/pacienta a început să lucreze foarte conștiincios, respectă recomandările mele nutriționale de ceva timp, a înțeles sistemul bazic al nutriției și nu facem altceva decât să adaptăm în fiecare săptămână alimentație și să o eficientizăm făcând uzanță de unelte metabolice (sau scurtături acceleratoare și catalizatoare a procesului de remodelare corporală). TOATE aceste lucruri se pot realiza DOAR după ce clientul a înțeles baza nutriției predate de mine și deja aplică de ceva timp o prescripție dietetică cu o complianță de măcar 90%.

Tipul numărul 2 de consultație – este cea repetitiv-obsesivă – în care, a X oară, repet și reiterez același lucru – dacă nu există complianță (respectarea strictă măcar în proporție de 90%) a rețetei dietetice oferite inițial, în materie de calorii, număr de carbohidrați, proteine și lipide – cu anumite marje de eroare și tipul de meniu „negociat” de amândoi de comun acord … nu putem trece la faza a doua! Și la fel de inerent – rezultatele nu sunt excepționale (culmea este că totuși există rezultate pozitive chiar și la cele mai mici adaptări).

Ca să fac o sintagmă specific nutriască – dacă nu suntem capabili, să trecem de faza de primate în care punem pătratul în pătrat, cercul în cerc și triunghiul în triunghi (adică să respectăm prescripția de calorii și macro-nutrienți inițială – și avem 200% carbohidrați în fiecare zi și 250% lipide și doar 20% proteine) – NU PUTEM TRECE LA TEOREMA LUI PITAGORA! :)

Povestea oricărei persoane care lucrează cu mine are câțiva pași simpli:

  1. EDUCAȚIA NUTRIȚIONALĂ – fie în programul premium auto-educativ (care te învață prin câteva clipuri și articole) fie în abonament (adică 1 la 1 cu mine super personalizat și individualizat, cu analizele în față, cu anamneză – istoric medical și dietetic, lucrat în videocall – unde explic și 10 ore dacă este nevoie bazele informaționale ale nutriției.

    *NU EXISTĂ ALTĂ VARIANTĂ DECÂT EDUCAȚIA – nu există diete prescrise de o săptămână și slăbiri magice! Dacă nu învățăm exact CUM funcționează metabolismul nostru NU există schimbare de stil de viață alimentar permanentă! Există doar o veșnică alternare între slăbire/recidivă de ingrășare (proces care se deteriorează major în timp – slăbim din ce în ce mai greu și ne îngrășăm din ce în ce mai repede)… Trebuie MUSAI trecut prin acest proces educativ imperativ – pentru a înțelege odată și pentru totdeauna CUM să ne manipulăm alimentația în funcție de dorințele noastre pentru restul vieții.

  2. Respectarea prescripției nutriționale inițiale pentru o perioadă de MINIM o lună – unde în baza discuțiilor de bază aplicăm un meniu negociat și fluctuant, adaptat săptămânal, cu trecere în jurnal zilnic a fiecărui aliment, explicații la fiecare fluctuație de greutate sau măsurători corporale – în baza unor calcule personalizate și individualizate. Pe această perioadă avem marje de eroare de MAXIM 10% și necesitatea ca cei 4 parametri principali (calorii – proteine, carbi și lipide) să fie cât mai aproape de recomandarea inițială.

  3. APLICAREA uneltelor metabolice sau partea de nutriție avansată – posibilă NUMAI după pasul 1+2, parte în care, de comun acord – testăm diverse unelte metabolice temporare – programe stricte de mișcare fizică și alimentație – pentru a accelera/cataliza procesul de remodelare corporală. Fără noțiunile informaționale de bază din nutriție și fără o perioadă de complianță aproape absolută dpdv nutrițional NU PUTEM trece la acești pași… Este ca și cum vrem să facem facultatea sau doctoratul, dar noi nu știm nici măcar alfabetul…

Să moară adipocita mea că-i fix așa!

Dacă doriți să lucrați personalizat DIRECT cu mine – aveți toate detaliile pe link-ul de mai jos, dar după data de 25 octombrie (până atunci programul nutriesc este pre-ocupat). Puteți achita abonamentul Prima lună sau Programul Start – și aveți la dispoziție această perioadă să finalizați setul de analize medicale.

CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Dacă doriți să aveți un avans în programul de nutriție și ați luat decizia să începeți pe cont propriu – până la lucrul direct cu mine, am decis să mai las o lună prețul promo la programul auto-educativ Învață să fii propriul tău nutriționist! Unde vă invit cu drag să vă înscrieți!!!

*(citiți cu DEOSEBITĂ atenție pașii și detaliile, întrucât suportul tehnic este închis până pe data de 25 oct).


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie: -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.[:]