Ați auzit vreodată de acest mic monstru hâd și urât, dar cu un nume simpatic?

Acest terifiant și cumplit efect atât de temut printre cei ce țin diete cucuiete?

Eu, personal, în TOATĂ cazuistica de cabinet, vreau oficial să vă anunț că-l URĂSC!!! Etimologia efectului yo-yo pleacă de la jucăria cu același nume … o prostioară mică, de lemn, care este lăsată inițial în voia lui Newton și care, ca o absolută nesimțită, se întoarce de unde a plecat!

De aici și efectul yo-yo: practic este pedeapsa că ne-am apucat de ceva, am făcut o treabă faină …. și după am renunțat ca niște delăsători ce suntem. Yo-Yo este karma unei diete care vine și te mușcă de fund, dacă renunți!

Dar vina, bat-o vina, este a jucăriei? Sau a efectului? Saaaaau…. iarăși, a noastră?

Începi o dietă, în forță, plin de voință și cu rucsacul plin de motivație! Te uiți în oglindă în fiecare dimineață! Îți dai două palme! (nu-i musai!) … GATA! Până aici! De acum … zi cu zi, kilogram cu kilogram, nu voi mai renunța!

Și încep să curgă kilogramele de pe tine…. că de’! După secole de shaorme și pizze, cartofi de toate națiile, pâine cât cuprinde …. și, să nu uităm…. Baclavaleee Râd în soare argintii/ baclavaleee în zori de zi … te apuci ca omu’paleo să papi și tu niscvai salate, oleacă de grătar ne-înnecat în ulei și două păstăi cu somon.

Săracul nostru organism, o mașină ideal adaptată pentru un singur lucru: supraviețuire – acum abia o face! Și dacă tot scriem prezentele cuvinte în tonuri muzicale, să continuăm: URLĂĂĂ FOAMEEA ‘N NOI…. SHALALALA! ȘI CU EA URLĂM ȘI NOI! SHALALALALA!!!

Dar kilogramele se topesc văzând cu ochii, pentru că sărăcul metabolism flămând – arde cu disperare prin țesutul adipos și muscular deopotrivă să …. facă singurul lucru pentru care este impletit genetic: să supravietuiască!

Ehehehe Dragii Nutriei! Dar iarna din viața noastră se termină și ea odată! Și fie că l-am cunoscut pe acela pe care-l așteptam în viață, fie că am încăput în fusta roșie, fie că pur și simplu nu mai este nici o prietenă care să crape de invidie (sau au crapat suficient) – te apuci de treabă serioasă iar! Ca doar de’ la câtă foame ai facut, Doamne Fere’ să nu te apuci de recuperat.

Și ghici cine bate’n poartă? KARMA! Fantoma dietei tale moarte, revine să te bântuie târâind zgomotos în spate lanțuri de trigliceride, acoperită cu un cearșaf nou de adipocite și pune ghiara ei întunecată pe metabolismul taă. Și SPOOOF! Kilelele hop top înapoi…. poate chiar cu niște prieteni adunați de pe drum! 🙂

Și o iei de la capăt! Crezi? Nope… pentru că, vezi tu, dragă cititorule – deja ți-ai făcut praf metabolismul, praf sinteza proteică, praf răspunsul insulinic, praf răspunsul leptinic… și amu’ în noua ta dieta… stai și te întrebi? Baaaah! Daaaa’ parca mergea mai bine data trecută? Cu siguranță…


CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie: -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.


 

2 Replies to “Yo-Yo sau Efectul de recidivă a greutății”

  1. […] NU ȘOCAȚI METABOLISMUL! Una este să faceți o compensare calorică matematică și complet altceva este să faceți o hiper-compensare psihică cu perioade de înfometare! Coborâți și ridicați caloriile treptat, în fiecare zi, cu diferențe de maxim 100kcal pe zi (plus-minus). Dacă nu, vă paște Monstru YOYO sau efectul de recidivă! Ce-i aia Nutrie dragă, că mă pierzi – citește aici dragă sănătofagule – https://www.nutrigo.ro/yo-yo/ […]

  2. […] Sfatul nr 2 NU ȘOCAȚI METABOLISMUL! Una este să faceți o compensare calorică matematică și complet altceva este să faceți o hiper-compensare psihică cu perioade de înfometare! Coborâți și ridicați caloriile treptat, în fiecare zi, cu diferențe de maxim 100kcal pe zi (plus-minus). Dacă nu, vă paște Monstru YOYO sau efectul de recidivă! Ce-i aia Nutrie dragă, că mă pierzi – citește aici dragă sănătofagule – https://www.nutrigo.ro/yo-yo/ […]

Comments are closed.