Despre Slăbit și Rețetele de slăbit Articol și rețetă de la Nutria Nutrigo

Hai să punem niște cărți pe masă – mai ales pentru toți cei care caută pe net „rețete de slăbit” sau îmi scriu în privat să le dau rețete de slăbit sau să mai scriu rețete de slăbit! Repetat de jde ori – REȚETE DE SLĂBIT!

Ei bine dragilor – realitatea dură este că rețetele de slăbit NU AU ABSOLUT NICI O treabă cu nutriționistul sau consilierul de alimentație!!! Oameni buni, dacă puneți întrebarea asta … înseamnă că n-ați citit ABSOLUT nimic din ceea ce scriu eu (sau alți colegi de breaslă). NU EXISTĂ REȚETE DE SLĂBIT! Există cantități și combinații, există momente ale zilei pentru mese și calitatea produselor! ȘI EXISTĂ PERSONALIZARE ȘI INDIVIDUALIZARE! Un consilier de alimentație nu face meniuri cu rețete de chef! Iar când vine vorba de slăbit – cu atât mai mult! Mâncarea sănătoasă și mai ales de slăbeală (adică în regim hipocaloric) este FOARTE plictisitoare! Pe scurt – Brânză, carne, ouă și pește combinate cu legume ușoare și câteva fructe! Asezonarea după gust DOAR cu verdețuri! PUNCT!

Astea-s toate rețetele noastre „secrete”!!! Noi vedem lucrurile după facultate în materie de aminoacizi esentiali, fibre solubile, combinații de vitamine și minerale ce sporesc asimilarea – nu brule-uri și flambe-uri! … BINE BRE NUTRIE – DA mai lasă oleacă vrăjeala… că și matale pui rețete gârlă! Da! De ce? Pentru că … stupefiant de culmea gătesc mult și mai sunt și gurmand și mai am și niște background de chef! Asezonat cu asta mi se cere… pune și Nutria voastră rețete! Dar accesul la rețetele mele (sau ale altora… NU AU LEGĂTURĂ CU SLĂBITUL!

Cel mult cu inspirația ocazională!). Vrei rețete faine, gustoase și aspectuoase! – caută rețete chef pe google – nu rețete nutriționist! Cum de altfel nu identifici un nutriționist bun prin rețetele postate… Un consilier de alimentatie sau nutriționist se selectează în baza nivelului de informație medicală, experiență, specializări, fel de a vorbi, abordare multi-disciplinară, implicare generală în informare… astea-s relevante! Nu trei roșii cherry în salată(vezi pozele de mai jos)… dacă de asta ați venit la mine pe stradă mai bine plecați repede la altul!

Cantitatea, combinațiile și momentele zilei – toți acești parametri sunt PERSONALIZABILI și INDIVIDUALIZAȚI! De asta veniți la noi pe stradă în cabinete – să ne dați parametrii toți iară noi să vă personalizăm programul alimentar și după să ne ținem de voi și să le adaptăm până funcționează. Parametri înseamnă: analize, obiceiuri, mișcare fizică, vârstă, diagnostice, medicații, păcate ale trecutului – mă refer la diete cucuiete cu prafuri si foame aici, timp liber, preferințe alimentare etc etc etc. La final, după un program cu un nutriționist – veți vedea și voi farfuriile EXACT cum le vedem și noi – în materie de macro-nutrienți și oligo-elemente.

Noi citim și învățăm TOMURI de medicină pentru asta… nu ca să facem plating cu penseta să vă placă vouă cum arată și să impresionați după pe vecina de la 5. Noi, din breaslă, postăm și rețete (subsemnatul inclus) pentru că ne face plăcere să inspirăm și să demonstrăm că, dacă asezonezi cu puțină imaginație, rețetele de slăbit pot arăta și gusta bine… dar nu de asta veniți voi la noi și definitiv nu de asta ne plătiți! Iară cei care ne reproduc rețetele și … stupefiant NU SLĂBESC! Să nu-i aud că dau vina pe noi… că le-am pus on line!!!

Pentru asta, fiecare dintre noi – are o secțiune pe pagină numită SERVICII/CONSULTAȚII personalizate – și alea sunt plătite! Nu pentru rețete sau planuri alimentare, ci pentru anii de învățat investiți să vă spune ce, cât, cum și când să puneți în farfurie! E ca și cum găsești pe google o poză cu un pod, te duci și te arunci de pe el și dai vina pe cel care a pus poza! E aceeași Marie – cu altă pălărie! Fiecare citește și înțelege ce vrea din articolele mele… care deși sunt cu trimitere spre anumite zone din nutriție specifice, nu sunt universal aplicabile și au nevoie de multe ori de „traducerea” unui profesionist. Nu înseamnă că dacă ai trecut prin 2 articole și 3 rețete … deja ești coleg de breaslă cu mine!

Cum la fel de bine, dacă aplici ceea ce citești pe paginile noastre și iese prost nu înseamnă că ne poți acuza pe noi!!! (pt că nu ne-ai consultat și nu ne-ai oferit posibilitatea de a personaliza și individualiza). Jde mesaje am prin inbox (de pe vreo 2 grupuri – gen fixlafix) în care, pe un ton FOARTE impertinent de dojenitor – mi se reproșează că „țin fixul de o lună și am slăbit doar un kil – CUM SE POATE!?”). Băi tanti… hai să ne adunăm oleacă cu neuronii… M-ai întrebat pe mine personal ceva? Mi-ai trimis analizele, am semnat contract și te reprezint de o lună și nu știu eu!?

Pentru că altfel – nu ai nici un drept să mă întrebi pe mine – DACĂ N-AI CITIT NIMIC din ceea ce am scris eu! (și de obicei mai rău de atât nici măcar n-ai citit ce scrie în descrierea grupului și stilului de viață fixist!). Multă lume se apucă de slăbeală după ureche, după diete de pe net, dupa rețete de pe pagini frumos colorate… dar fără nici o umbră de informație medicală la bază și dupa … mai există și tupeul cererii când ajung la un profesionist – de REZULTATE IMEDIATE! Sau veșnica întrebare – “dar în cât timp am să slăbesc!?”…. Dupa toate prostiile făcute… cu atitudinea asta… răspunsul meu este NICIODATĂ! Pentru că până nu-ți asumi greșelile trecutului cu stoicism și accepți că ai dat-o în bară (și cel mai probabil nu o singură dată) … și asculți ca pe Tatăl Nostru – specialistul pe care l-ai contractat pentru servicii de consultanță PLĂTITE (subliniez plătite – nu sfaturi date într-un comment sau mesaj privat – cu 3 informații pe care ai binevoit să le dai, de regula 80% false)…. ABIA ATUNCI – poate, cu mila Universului, consecvență și determinare – să începi să remodelezi și să re-aduci pe calea cea dreaptă nutrițională corpul de care ți-ai bătut joc până în prezent … pe principiile „lasă bre, că știu eu mai bine! Am citit eu pe net!”. Hai să băgăm la cerebel și să fim sinceri cu noi înșine … că unde nu-i cap e vai de adipocită! Și tare neiertătoare este ea-adipocita cu toate sistemele noastre vitale! Între timp să punem pe masă și o rețetă de la nutriționist! Așa de sarcasm…  De altfel, cred că este rețeta universală acceptată în TOATĂ breasla de nutriție clinică sau de remodelare corporală ca fiind CEA MAI CEA rețetă de slăbit! – STEAK CU SALATĂ!!!!

Dragilor sănătofagi cititori – rogu-vă nu treceți cu privirile doar peste articol ci implicați-vă activ în informarea celorlalți umanoizi din jurul nostru virtual – cu un share/distribuție și o înregistrare pe canalele de mai jos!CONSILIERE personalizată direct cu Nutria NutriGo la un click distanță – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/


ACCES PREMIUM NutriGo – https://www.nutrigo.ro/premium/  (învață să fii propriul tău nutriționist și Nutria îți pune la dispoziție TOATE uneltele informaționale de care ai nevoie:

  -calcule calorice, distribuția de macro-nutrienți specifică ție pe mese și zile, rețete delicioase gata calculate, planuri alimentare și de mișcare fizică! + Acces la Grupul secret al Nutriei dedicat și exclusiv numai pentru clienții premium NutriGo.


www.facebook.com/nutrigo.ro/ – Postările nutri-științifice ale Nutriei (like și urmărește pe facebook)

http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele

Nutriei https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Insta-Nutria

https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo/ Vlogurile Youtube ale Nutriei.